Kaldvee ja Lill alistasid alagrupiturniiri viimases kohtumises Prantsusmaa 8:3 ja sellega tagati endale alagrupis kolmas koht.

Eesti teenis A-alagrupis kokku kuus võitu ja kolm kaotust. Sama skoori said kokku ka teisena lõpetanud Šveits ning neljandaks ja viiendaks jäänud Itaalia ning Jaapan. Omavahelises surnud ringis saatis edu Šveitsi ja Eestit. Šveits lõpetas grupi teisena ja Eesti kolmandana, kuna omavahelises kohtumises jäid peale šveitslased.

Harri Lill kommenteeris, et MMi esimene eesmärk sai täidetud. „Suurepärane võitlus meie tiimi poolt, et alagrupis raskest seisust välja tulime ja kvalifitseerusime play-off´i. Esimene eesmärk on täidetud,“ ütles Lill.

A-alagrupi võitis Norra, kes kogus seitse võitu ja sai sinna kõrvale kaks kaotust. Norra tagas grupi võitjana pääsme poolfinaali. Grupis teiseks ja kolmandaks tulnud võistkonnad jätkavad mängudega veerandfinaalis.

Eesti kohtub reedeses veerandfinaalis B-alagrupis teise koha saavutanud Kanadaga. B-alagrupi võitjana pääses otse poolfinaali Rootsi. Edasi play-off’i pääsebki kahe grupi peale kokku kuus võistkonda.

Kaldvee ja Lill pääsesid MM-il kuue sekka neljandat korda. Nii 2023. ja 2019. aastal teeniti viies koht ning 2016. aastal kuues.