Paigalda vannituppa ja tualetti tugikäepidemed

Paljud inimesed kasutavad tualetis ja vannitoas kinni haaramiseks soojendustoru või erinevaid vannitoas leiduvaid esemeid. Selle asemel oleks hea paigaldada tugikäepide, mis on turvalisem ja aitab tualetis ning vannitoas hoida tasakaalu ning kergemini madalalt istmelt tõusta.

Tugikäepidemed sobivad inimestele, kellel on piisavalt jõudu, et hoida tugikäepidest kinni nii liikudes kui ka seistes. Tugikäepidemed võiksid olla libisemisvastase kattega, seinast erinevat värvi, et seda paremini näha oleks ning kindlasti tugevalt kinnitatud. Õigesse kohta paigaldatud tugikäepidemed võimaldavad vannitoas kindlamalt ja turvalisemalt liikuda.

Aseta vanni ja dušikabiini libisemisvastane matt

Tihti juhtuvad vannitoas õnnetused just vanni ja dušinurka sisenedes või sealt väljudes. Libedatel pindadel on soovitatav kasutada spetsiaalset libisemisvastast matti.

Libisemisvastane matt dušinurgas või vannipõhjas aitab tunda ennast vannitoimingutes kindlamalt ja turvalisemalt. Tihti astutakse selle asemel käterätile, mis võib kergesti alt ära libiseda.

Libisemisvastane matt aga vähendab libedal pinnal kukkumise riski. Vanni põhja asetataval matil on nuppudega mitmetasandiline struktuur, millel on masseeriv toime ning ühtlasi muudab pesemistoimingud turvalisemaks.

Lisa dušinurka dušitool

Dušitool pakub stabiilsust neile, kellel on raskusi tasakaalu hoidmisega ning kellel pikalt püsti seismine on raskendatud. Dušitool võimaldab ennast mugavas ja turvalises asendis pesta. Dušitool on kaalult kerge ja seda on lihtne puhastada. Heal dušitoolil on all ka kummiotsikud, mis vähendavad kukkumise riski ning dušitooli kõrgus võiks olla lihtsalt muudetav.

Kasuta vanniastet ja käetuge

Kui inimene kasutab pesemistoiminguteks vanni, peab ta astuma üle kõrgest vanni äärest nii sisenemisel kui väljumisel. See võib olla paljudele raske ja ka ohtlik.

Turvalisuse tagamiseks on vanni minemisel hea kasutada vanniastet koos vanni käetoega. Vanniaste aitab neid, kel on liikumine piiratud või on probleeme tasakaaluga.

Tugikäepidemega vanniaste on reguleeritava raamiga ning seda saab kinnitada mõlemale poole vanni.

Allikas: itak.ee