Tunned, et oled vanaemaks saanuna oma lapselapse näol saanud midagi nii väärtuslikku ... kuid sa ei saa teda siiski päris enda omaks pidada. Isegi kui oled nutvale lapsele lähemal, võtab su tütar ise lapse sülle. Sa tunned end haavununa, kui tütar ütleb, et ei kavatsegi kasutada seda vana näru võrevoodit, mida sa just selliseks puhuks keldris aastaid hoidsid. Ta ei tee sinu nõuannete järgi, sest tema meelest on need aegunud.

2. Leiad, et elus on taas värvi

Lase rahulikult oma lapselapse vanematel tegelda asjadega, millega nad tegelevad. Hinnete, flööditundide ja väljasõitudega. Need on hoopis teised hetked, mis sind sinu lapselastega lähendavad. Naudid seda, et nad teevad sinuga koos olles kõike seda, mida sa isegi teed: käite koos pangas, värvite aeda, kandes naljakaid vanu kitleid, ja õpite koos Youtube´i järgi „Macarenat“. Ühiselt ja nautides veedetud aeg on see, mis loeb.

3. Avastad, et tasapisi on sinust saamas kohutav valetaja

Sa ei valeta muidugi oma lapselastele. Oh ei! Sa valetad enamasti hoopis oma lastele...

"Näib, et mu auto ei käivitu, las lapsed jäävad parem ööseks siia."

"Ma lubasin neil tahvelarvutis olla vaid pool tundi enne õhtusööki."

"Ma ju ütlesin, et ma ei loe neile enam Rehepapi-lugusid pärast seda, kui tulid jutuks need sõnad, mida lapsed sealt õppisid."

Sa soovid väga, et ei peaks valetama, kuid ühtlasi soovid sa väga ka seda, et lapsed kuuleksid Rehepapi-lugusid.

4. Sa hakkad igatsema omaenda vanavanemaid

Nii väga tahaks nüüd nendega vanavanemaks olemise kogemust jagada. Oled hakanud tunnetama tõelist põlvkondadevahelist sidet üle aegade.

5. Teised meeldivad tegevused ei tundugi enam ühtäkki nii ahvatlevad kui lapselapsega koosolemine

Läheks kuuvalgel jalutma. Ei, pigem mitte, liiv on külm ja väljas niiske. Lapselapsega liivakastis liivakooki teha on hoopis teine asi.

Liituks keeleklubiga? Aga milleks mulle itaalia keel? Iseasi, kui lapselaps selles keeles räägiks.

Kudumisring ei olegi enam nii põnev, et seal peaks iga kord kohal käima. Lapselapsega kassikangast teha tundubki lahedam.

6. Lapselapsed tutvustavad sulle imelist olevikku

Koos nendega suudad sa olla siin ja praegu. Ajal, mil teised sinuaealised mõtlevad enamasti sellele, mis juhtus minevikus, oled sina tänu lastelastele kõikides aegades korraga – nii enda kui oma laste ja lastelaste lapsepõlves, praegust hetke nautimas, lastelaste tulevikku kujundamas. Lastelastega koosolemise üks suuremaid võlusid on see, et sa ei torma läbi elu, vaid naudid seda tegevust, mis parasjagu käsil on.

7. Sa tunned end jälle vajalikuna

Ole tähelepanelik märkama, mis valdkonnas sinu laps abi vajab. Kui ta soovib kodus olles ise oma lapsega tegeleda, siis ära hakka konkureerima selles valdkonnas, kuid võib juhtuda, et tema tööpäev lõpeb hilja ja ta on sulle väga tänulik, kui lapselapse veidi varem lasteaiast ära tood.

Allikas: grandparents.com

Jaga
Kommentaarid