Kuna sidruneid on enamasti töödeldud kemikaalidega kahjurite vastu, tuleks neid peste leiges vees, kuhu on lisatud pisut nõudepesuvahendit, ja seejärel hoolikalt lõputada.

Toatingimustes võivad sidrunid ilma kvaliteeti kaotamata seista 8-10 päeva, külmkapis kuni üks kuu.

Sidruneid võib sügavkülmutada (kuni üheks aastaks). Mahl valatakse jääkuubikuvormidesse, et siis vajadusel seda portsjonite kaupa võtta. Pärast ülessulatamist maitseb mahl nagu värske. Kooritud sidruni viljaliha lõigatakse tükkideks ja külmutatakse vaakumpakendites. Sulatamise järel on see pisut nätske ja sobib eelkõige keetmiseks. Võib külmutada ka terveid vilju - sulanult on nad pehmed ja neist saab hästi mahla välja pressida.

Mahla on kõige kergem välja pressida soojadest viljadest. Et seda kudede rakkudest paremini kätte saada, pange sidrun kõvale alusele ja rullige tugevasti, vajutades mõned korrad siia-sinna. Mahla kogus suureneb veelgi, kui panna sidrun enne pressimist mõneks minutiks 40-50kraadisesse vette.

Allikas: "Terveks tablettideta", Targu Talita Raamatukogu.