Selgub ka, et paljud abikaasad spioneerivad teineteise järel, kellega ja kuidas elukaaslane Facebookis suhtleb. Kui see ilmsiks tuleb, süvenevad kahtlustused nii luurajatel kui luuratavatel ja õhkkond perekonnas muutub ebaterveks.

Advokaadid on täheldanud ka seda, et järjest sagedamini planeeritakse salakohtumisi Facebooki vahendusel. Sageli viib kõrvalsuheteni vanade tuttavate, koolikaaslaste või kunagiste töökaaslaste kohtamine.

Suurbritannia veebilehe Divorce-Online töötajad vaatasid läbi 5000 abielulahutuse dokumendid ning avastasid, et Facebooki mainiti lahutuse põhjusena peamiselt kolmes seoses. 

Peamised põhjused olid „sobimatud sõnumid vastassugupoolest sõbrale“,tülli läinud ja lahku kolinud, kuid veel mitte lahutatud partnerite inetud postitused teineteise Facebooki seinale ning Facebooki sõprade paljastused oma sõprade partnerite kirjavahetuse kohta.
Viimase näiteks toovad toimetajad olukorra, et näiteks olete te abielus Mardiga (kui eesti nimesid kasutada), kes on sõber Kristiga, aga teie ei ole Kristi sõber. Kõik teie kolm olete aga sõbrad Lilianiga. Seega näeb Lilian rohkem teie abikaasa Mardi postitusi kui teie ja muutub teie informeerimisel Mardi postituste kohta n-ö väga väärtuslikuks sõbraks.

Ka ajakiri “Computers in Human Behavior” kirjeldas 2014. aastal , kuidas Facebooki kasutajate arvu kasvuga kasvab nende paaride hulk, keda seesama võrgustik on lahku viinud.

Arvud on erinevad, aga tendents sama. Suurbritannias räägiti 2014. aastal 33% abielulahutustest, mida põhjustab Facebook. 2009. aastal figureerisid lahutuse põhjusena Facebooki tõttu tekkinud probleemid 20%-l lahutajatest. Seega on kasv olnud kiire.

„Sobimatud sõnumid vastassugupoolest sõbrale“ on peamine tüli põhjus sellepärast, et inimesed ei ole alati harjunud saatma n-ö salasõnumeid alati isikliku e-aadressi peale, vaid postitavad neid ka sõprade Facebooki seintele, kus need on ka teistele nähtavad. Tuleb ette ka partneri privaatpostituste llugemist, milleks peab abikaasa passiga minema tema Facebooki kontole. 

Olukorra kohta, kui paar on lahku kolinud, aga veel mitte lahutatud, ja nad postitavad vastastikku teineteise Facebooki seinale halvustavaid hinnaguid või lausa inetusi, ütles ühe Tšiilis tehtud uurimuse autor Sebastián Valenzuela: „Me ei tea, kas Facebook on põhjustanud lahutuse või lahkuminek põhjustab Facebookis tegutsemist.“

5000 lahutusasjas, mida inglased uurisid, mainiti vaid 20 juhul näiteks Twitterit abieluprobleemide põhjustajana.