1. müüt: Mahladesse on lisatud suhkrut.

Tegelikkus: Täismahl (100%) on oma olemuselt naturaalne ja säilitusaineteta ning sellele ei ole lubatud midagi lisada, ka mitte suhkrut.

2. müüt: Õige mahl peab olema hägune. Selge konsistentsiga pakimahlad ei ole naturaalsed.
Tegelikkus: Erinevalt kodusest mahlateost toimub tööstuslikus tootmises mahla filtreerimine, mille käigus eemaldatakse viljaliha. Enamik tarbijatest eelistab mahla ilma viljalihata, kuna see on selge ja sel pole sadet. Koduse mahla puhul puutub viljaliha kokku õhuga ja muutub seetõttu häguseks. Ka kodune mahl muutub ajapikku värvilt heledamaks ja selgemaks, kui pudeli põhja on settinud sade.

3. müüt: Pakimahlad säilivad kaua, kuna neisse on lisatud ohtralt säilitusaineid.
Tegelikkus: Pakimahlad on säilitusaineteta. Pikk säilivusaeg tagatakse aseptilise villimisega, mille käigus ei puutu mahl õhuga praktiliselt üldse kokku. Pärast mahlapaki avamist säilib toode külmkapis maksimaalselt ühe nädala. Ka puhtalt villitud kodune mahl säilib üle talve, samas avatuna rikneb see toas sama kiiresti kui pakimahl.