Optimaalse vaatajakogemuse saamiseks tuleb esiti keskenduda vahemaale, mis jääb teleri ja vaataja vahele. Samuti sõltub vaatamiskaugus vaadatava pildi kvaliteedist. Madala resolutsiooniga telerite puhul muutub pildikvaliteet suurel ekraanil kehvemaks, eriti kui vaatamiskaugus on väike.

Ideaalse ekraanisuuruse saamiseks tuleb istumiskaugus tollides korrutada 0,535-ga ja ümardada siis lähima ekraanimõõduni.
Kui tavapärane istumiskaugus telerist on 2m (80 tolli), siis on ideaalse ekraani suuruseks 42 tolli (80 x 0.535= 42). Kui matemaatika ei ole sinu tugevaid külg, siis võib ekraani valimiseks erinevatesse ruumidesse kasutada mõnd järgnevatest kuldreeglitest:
• Väiksemad toad ja köök – 29 tolli ja väiksem
• Magamistuba – 32 kuni 42 tolli
• Elutuba – alates 42 tollist, tõelise kinoelamuse saamiseks on vaja aga ekraani, mis on vähemalt 55 tolli suurune.

Ekraani tehnoloogia valimine

Ekraani suurus paigas, tuleb leida sobivaima tehnoloogiaga ekraan, mis täidaks oma eesmärki ja sobiks ka eelarvega. Saadaval on erinevat tüüpi telereid – LCD, LED, OLED ja plasma.

Plasmatelerid said kuulsaks tänu perfektsele värviedastusele, tõetruu musta värvi kuvamisele ja laiale vaatenurgale. Küll aga kasutavad nad ruutmeetri kohta umbes sama palju elektrit kui kineskooptelerid, on raskemad, nende pilt on tumedama tooniga ning nad ei ole eriti head seisva pildi edastuseks.

LED-telerid on tõenäoliselt turul olevatest teleritest kõige populaarsemad, sest nende suurest valikust leiab endale meelepärase nii erineva maitse kui eelarvega inimene. LED telerid on oluliselt energiasäästlikumad, silmale vähem koormavad, kergemad ning pakuvad eredamat pildiedastust. Samuti võimaldab LED taustavalgustus piksleid ükshaaval kustutada ja süüdata, mis annab perfektse musta. LED telerite miinuseks on madalam kontrastsus ja kitsam vaatenurk, mis võimaldab parimat filmielamust vaid otse teleri ees istudes. Parimad ja ühtlasi kallimad LED telerid turul on varustatud IPS Quantum ekraaniga või Quantum Dot tehnoloogiaga, mis võimaldab näidata laiemat värvipaletti.

LCD-telerid on enimlevinud ja soodsaimad ning ka vastupidavaimad olenemata ekraani suurusest. Samuti kasutavad nende ekraanid vähem energiat kui plasmatelerid. Miinusena saab välja tuua aeglasema reaktsiooniaja, mis tähendab, et spordisaateid vaadates võib pilt jääda uduseks. Võrreldes plasmateleritega on LCD telerites kuvatav must värv heledam. Kuigi LCD telerite vaatenurk kipub olema kehvem, siis uued kõrgtasemel IPS-paneelidega telerid on tõestamas vastupidist.

OLED tehnoloogia ühendab plasma ja LCD eelised, tõrjudes samas nende puudused. Hetkel parimat pildikvaliteeti pakkuval OLED teleril on isekiirgavad pikslid, mis toodavad erksaid värve, on kõrgema kontrastsuse tasemega ja näitavad täiuslikku musta värvi, milleks LED valgustusega telerid ei ole võimelised. Viimane on oluline näitaja igale filmisõbrale.
OLED tehnoloogia võimaldab erakordselt õhukesi, lamedaid ja ka kumerad disaine, mis omakorda võimaldab telerit vaadata iga nurga alt.

Õige resolutsioon

Resolutsioon ehk eraldusvõime annab aimu sellest, kui teravat pilti on meil võimalik oma telerist näha.
Kolm põhilist resolutsiooni teleritel on: HD-Ready (1388×768), Full HD (1920×1080) ja neli korda suurema eraldusvõimega Ultra HD (3840×2160). Suurem pikslite arv tagab parema ja teravama pildikvaliteedi.
Kuigi UHD lahutusega meedia ei ole veel laialdaselt kättesaadav, siis 4K toega telerid suudavad tavalise HD pildi vastavasse formaati ka edukalt konverteerida. 4K sisu pakuvad YouTube, Netflix, Google Play filmid ning samuti nutitelefonide videod ja pildid.

Smart TV

Smart TV tundub esmapilgul ebavajalik, kuid järjest populaarsust koguv Smart TV võimaldab netis surfata, Facebooki minna, Twitteris säutsuda, mänge mängida, YouTube´is videoid vaadata, ühendada tahvelarvuti, nutitelefon ja arvuti teleriga kaableid kasutamata. Smart TV võimaldab teleril ühenduda internetiga ja tuua sealt kogu meelelahutuse teleriekraanile.