Kõne asemel SMSi saatmine on ohutum. Ärge pange telefoni kõrva äärde ootele, kui olete numbri valinud, vaid alles siis, kui kõnele on vastatud. Mobiiltlefon lähetab kõige tugevamat kiirgust numbri valimise ajal, kõne enda ajal kiirgus väheneb.

Ärge pange telefoni ööseks padja alla ega voodi kõrvale laadima - laadimisseade tekitab tööstusliku sagedusega magnetvälja.

Proovige mobiiliga rääkida mitte üle 20 minuti päevas. Kui on vaja rohkem rääkida, kasutage hands-free`d. Niimoodi on kiirgus kordades väiksem.

Tänapäeva inimesed elavad alaliselt elektromagnetlainete mõjuväljas: helisevad telefonid, töötavad arvutid, elektrikeedukannud, föönid, mikserid, mahlapressid, kohvimasinad, mikrolaineahjud, pesumasinad, tolmuimejad, külmkapid.

Olmetehnika jääb oma kahjulikkuse poolest telefonidele alla, kuid ohud on sealgi. Mikrolaineahjul on tugev elektromagnetväli, kuid selle ees on kaitsev ekraan. Toit kuumeneb seal kiiresti ja kui te kogu oma kehaga ahju kohal ei askelda, siis te kiirgust ei saa. Siiski peaks ahi oleme meeter-poolteist eemal kohtadest, kus te korteris sageli viibite. Näiteks diivanist lauast, tugitoolist.

Külmkapp on üldiselt ohutu riistapuu, sest kiirgust eraldub ainult selle tagant. Aga külmkapi taga ka teisel pool seina ei tohiks olla voodi, sest tellised, ehitusplokid või plaadid ei takista kiirgust.

AiF