Enamasti sobib toalilledele neutraalne muld, mis ei ole liialt turbane ja seob hästi niiskust ning kus on seal olemas juba esmane vajalik väetisekogus.
Happelisemat mulda vajavad näiteks begooniad, tääkliilia, sõnajalad, säntpoolia. Neile tuleks osta mullasegu, mille pH jääb vahemikku 4,6-5,5. Ka orhideed vajavad spetsiaalselt substraati. Kindlasti ei tohiks toalilli kasvuturbasse istutada, sest see kuivab kiiresti läbi ning lilledel on oht kas kuivada või toidunappuses hukkuda.

Kui kasvatada rõdul maitsetaimi ja aknalaual tomati-paprikataimi ette, kas siis ei tohiks valida toalillede mulda? Toalillede mullal on sees valged graanulid, mis on vist väetis?

Kõik valged graanulid ei pruugi olla väetis. Tihti lisatakse mullale selliseid graanuleid, et muuta muld kergemaks ja paremini niiskust hoidvaks. Maitsetaimede kasvatamiseks soovitan valida looduslikku väetist sisaldava mulla või turbasegu.

Kas toalille mullal on juba väetis sees? Millal peaks siis peale ümberistutamist lisaväetist andma?

Enamasti sisaldavad kõik toalilledele mõeldud mullasegud esmast vajalikku väetisekogust. Lisaväetamist võib alustada paari-kolme nädala pärast, kui taimed on juurdunud. Müügil on ka pikaajaliselt lahustuvat väetist Osmacote sisaldavad mullasegud, neid ei ole vaja esimesel kasvuperioodil väetada, sest suured kollased graanulid lahustuvad aeglaselt ja eraldavad kogu aeg vajalikke toitaineid.

Kas toalilledele võib ka aianurgast mulda võtta, või tulevad sellega kaasa vihmaussid ja putukad?

Kindlasti ei maksa oma väärtuslikele toalilledele võtta mulda aianurgast. Sealse pinnase pH ja toitainete sisaldus on meile teadmata. Lisaks võivad seal olla esindatud mitmesugused haigustekitajad. Reeglina on tavaline aiamuld ka toataimede jaoks liiga raske lõimisega.

Kui kasvuhoones on mullakiht õhukeseks jäänud, siis millist mulda peaks sinna panema, mis sobiks tomatile, kurgile, paprikale?

Soovitav on mõne aasta tagant kasvuhoone muld välja vahetada, et vältida haiguste levikut. Kui seda ei soovita teha, siis juurde võib segada korralikku kompostmulda, mis komposteerimise käigus on korralikult kuumenenud ja sellega on hävinud seal elutseda võivad taimedele kahjulikud organismid. Teine võimalus on osta aiapoest vastavalt kasvuhoone suurusele turbasegu. Valida on nii mineraalväetistega kui loodusliku väetisega kasvuturbaid.