Lauvärvidest kõneledes tuleb esmalt silme ette must suitsusilm, seejärel hulk trendikaid toone: roosa, sinine, hall, rida pruunikaid toone, kuldne, virsikuvärv ja nii edasi.
*Lauvärvi puhul soovitavad kosmeetikud eelistada matte toone säravatele, välja arvatud juhul, kui toon, mida soovite kasutada, on neutraalne, kreemjas ja pastelne. Särav jääb nimelt liiga teatraalne ning toob kortsukesed esile. Samuti ei mõju liigne silmalau läikivus loomulikuna.
*Värvilise lauvärvi kasutamisel võib lähtuda kas kontrasttoonidest või silmavärviga sarnasest toonist. Näiteks kui teil on sinised või hallid silmad, proovige valida silmavärvile sarnane toon. Muuseas, pole keelatud värvilist tooni kasutada ka päevasel ajal, kuid jumestus peaks sellisel puhul jätma aimatava värvika helgi ning sellisel puhul pole soovitatav kontrasttoone liiga intensiivselt peale kanda. Ärge laske tekkida efektil, kus silmavärv kõik muu näos tagaplaanile jätab.

Silmakontuur ja silmalainer

Olgu tegemist kas päevajumestuse või õhtumeigiga, lainer peab olema prouade kosmeetikakotis sama kindlalt nagu väike must kleit riidekapis. Isegi kui lauvärvi ei kasutata, peaks lainerijoon silma ülalaul alati olemas olema.
Õrn laujoon ülalau piirkonnas annab silmale sügavuse ja veidi maagilise pilgu. Ülalaukontuuril on silmajumestuses oma kindel, viimistlev ülesanne ning õigete võtete puhul toob see silma alati esile. Et see õnnestuks, tuleks arvestada järgmist:
*Lainer on silmameikimisel järjekorras eelviimane ning kantakse laule siis, kui kogu muu silm on juba jumestatud. On omamoodi võluv vaadata, millise sügavuse ja viimistleva efekti annab lainer jumestatud silmale.
*Silmakontuur ei tohiks olla liiga jäme ehk lai, vaid jääma nii-öelda diskreetseks ja aimatavaks, eriti kui tegemist on madala silmalauga. Samuti ei soovitata kontuuri tõmmata liiga pikalt silmanurgast välja (ilumaailmas tuntud ka kui kassisilm).
*Brigitte Bardot on staar, kelle imagosse kuuluvad mustad suitsusilmad ja tugev lainerikontuur nii üla- kui ka alalaul. Seda stiili armastas ta oma hiilgeaegadel ja ka hilises eas. Selle stiili puhul kontrolligem, kas see annab ikka tõesti soovitud efekti. Kas must jutt ikka sobib silma üla- ja alalaugu kaunistama? Kui teil on väiksemad silmad või kipuvad silmad reageerima näiteks niiskusele ja valgusele, ajab see silmakontuuri laiali ning teeb ka silma optiliselt väiksemaks.
*Musta alalaukontuuri asemel soovitame katsetada värve, mis harmoneeruvad silma enda värviga või on klassikaliselt neutraalsed, nagu hall, sinine, pruun või oliivikarva.
*Mitmeid arvamusi levib selle kohta, millega siis ikka kontuuri joonistada – kas kasutada vedelat lainerit või matti jumestuspliiatsit. Üks kiidab üht, teine test. Mõlemad nõuavad täpset kätt, vedel lainer annab särava ja ühtlase jume, pliiats mõjub jälle loomulikumana.

Ripsmetušš

Ripsmetušš kantakse silmameigis peale viimasena, kui kogu muu jumestus on lõpetatud ja lainerijoon kuiv. Enne tuši pealekandmist võib anda ripsmetele ripsmekoolutajaga ka volüümi juurde. Ripsmetuši puhul on tähtis valida endale sobiv toode. Värvidest võib lisaks klassikalisele mustale ka proovida pruuni, tihe ripsmetušš sobib õhtuseks väljaminekuks, neutraalsem päevaseks jumestuseks.

Päevane meik

Päevameigi puhul on võtmesõnadeks tagasihoidlikkus ja aimatavus, mis annab õrna jume, arvestades meie isikupära ja tõstes silmad kaunilt esile, jäämata sealjuures esiletükkivaks. Silmadele annavad tooni heledad pastelsed värvid (heleroosa, virsikutoon või kreemikas ja hall), meie näite juures on kasutatud virsikuroosat. Need toonid annavad silmale sära ja sobivad ka iga silmavärvi puhul. Viimistleva efekti aga saame laineriga. Päevameigi puhul tõmmatakse lainerijoon ülalau ripsmepiirkonna lähedale. Lainer võib olla nii must kui pruun, kontuur peab aga jääma peen. Kõige lõpuks kanname peale ripsmetuši.

Veidi värvi

Vahelduse mõttes võib proovida väikest värvidemängu. See meik sobib pealelõunasse ning õhtupoolikusse ning asja mõte on tuua silm esile loomulikule värvile sarnase tooniga. Sellele lisaks saab tooni anda lauvärviga, mis võib olla samuti silmaga samas värvigammas või neutraalset tooni.

Suitsusilm

Klassikaline suitsusilm ei lähe kunagi moest, küll on aga klassikalise silma puhul samuti mitu variatsiooni. Esiteks võib enamlevinud musta või tumehalli tooni asemel kasutada tumesinist, pruuni või lillat, samuti saab valida, kui suures ulatuses silmanurka jumestada. Prouadele soovitame kontuurid alati pintsliga hajutada, tähele tuleks panna, et jumestus ei jääks liiga „must“ vaid oleks korrektne. Ettevaatlik peaks olema ka silmade liiga tumedaks muutmisega.

Pidulik pruun ja kuldne

Kui tulemas pidulik vastuvõtt, aga suitsusilmad ja kõiksugu eksperimenteerimised ei ole teile just omased, on pruunides, soojades toonides silmajumestus alati see, millega alt minna ei saa. Katame kogu ülemise silmalau õrnalt kuldse tooniga ning silma välisnurga jumestame pruuniga, mille hajutame õrnalt kuldse tooniga. Värvigammasse sobivad ideaalselt veel roosaka-oranžika põhjaga värvid.

Elukiri