“Enne lihavõtteid on selgelt märgata, et inimesed valmistuvad munade värvimiseks ning tunnevad huvi erinevate munakeetjate vastu,” lausus Kaup24 turundusjuht Rauno Kristjan. Kuna munakeetjad võimaldavad valmistada nii kõvu, poolvalmis ja pehmeid mune, lisaks on enamikel keetjatel sisseehitatud taimer koos helisignaaliga, siis ei pea muretsema, et munad ei tule soovitud kõvadusastmel. Lisaks on keetjatel ka eemaldatav kaas, mis teeb anuma puhastamiseks väga lihtsaks.

Ahjuvormid

Pikk nädalavahetus tähendab ka rohkem vaba aega, mil inimesed saavad katsetada uusi põnevaid retsepte. “Erinevad koogi- ja ahjuvormid on meil alati populaarsed olnud ning lihavõtete eel on suurt huvi tuntud just lihavõtteteemaliste kujudega ahjuvormi vastu, mis võimaldab küpsetada näiteks jänese- ja munakujulisi koogikesi või muffineid,” sõnas Kristjan. Kuna ahjuvorm on silikoonist, siis saab seda kasutada nii ahjus, mikrolaineahjus kui ka sügavkülmas ning samuti on seda lihtne puhastada.

Lihavõttemuru

“Lihavõttemuru puhul on tegu dekoreerimiseks mõeldud muruga ülestõusmispühade ajal, mis sobib ka näiteks papagoide ja lemmikloomade toitmiseks,” selgitas turundusjuht. Muru tuleks külvata 3 nädalat varem, idanemiseks hoida seda soojas kohas aknal ning pidevalt kastma.

Lihavõttemunade kleepsud

Lihavõttemunade värvimise komme ulatub kaugesse minevikku ning aegade jooksul on värvimise meetodid laienenud– lisaks mitmesugustele kodustele vahenditele nagu sibulakoored, porgandipealsed ja peedikoored, eelistakse ka erinevad munavärve, millega saab põnevaid mustreid ja kujundeid joonistada. “Samuti saab munadele värvi ja rõõmu lisada temaatiliste kleepsudega, mis enne pühasid inimestele palju huvi on pakkunud,” tõi Kristjan esile.

Mikserid ja blenderid

Kuna traditsioonilisel lihavõttelaual on lisaks värvilistele munadele ka kohupiimast rammus magustoit nimega pasha, mille valmistamiseks on vaja mikserit või blenderit, siis on antud tooted enne lihavõtteid eriti hinnas. “Lisaks pasha valmistamisele, kasutatakse blenderit ka erinevate vitamiinirohkete smuutide valmistamiseks, mida näitab ka enne suve tulekut blenderite müüginumbrite kasv,” tõi Kristjan esile.

Allikas: www.optimistpublic.ee