Sobiva käepideme valimine

Kõigepeal tuleks valida käepide, mis tundub käes mugav. Käepideme valik on üldiselt inimese enda eelistus, kuigi peab arvestama ka arsti või füsioterapeudi soovitustega valida mõni spetsiaalne käepideme tüüp, kui tegemist on käe vigastusega või sõrmede töö on häiritud. Tuimus või valu käes ja sõrmedes on ohumärgiks, et käepide ei ole sulle sobilik. Katsetada tuleks kindlasti erinevaid käepidemeid, et leida just endale sobiv jalutuskepp. Jalutuskepi käepidemeid on erineva kuju ja materjaliga.

Pehme ja kummine käepide

Anatoomiline käepide

Kummiots

Kummiots jalutuskepile on nagu rehvid autole. Kummiotsad peavad olema töökorras ja need peavad olema vastavuses kasutuskeskkonnaga. Veendu, et jalutuskepi kummiots on terve ja pehme. Pragunenud ja kulunud ning jäigaks muutunud kummiots tuleks välja vahetada. Kummiots tuleks välja vahetada vähemalt iga viie aasta tagant. On väga tähtis, et jalutuskepi kummiots oleks terve ja korralik, nii kaitseb see sind libisemise eest.

Kummiots

Jalutuskeppe on erinevaid

Jalutuskeppe on väga erinevat tüüpi. Olemas on näiteks kokkupandava istmega jalutuskepp või kokkupandav jalutuskepp. Kokkupandavat jalutuskeppi saab kiiresti kokku panna ja kõikjal mugavalt kaasas kanda. Valida tuleb endale jalutuskepp, mis vastab sinu vajadusele ja on sulle sobiv. Proovi kindlasti enne otsustamist erinevaid variante.

Istmega jalutuskepp

Kokkupandav jalutuskepp

Sobiva mõõdu leidmine

Paljud jalutuskepid on reguleeritava pikkusega, mõned aga mitte. Kindlasti peab enne jalutuskepi ostmist olema kindel, et see on sulle sobiva mõõduga. Kuidas leida sobiva mõõduga jalutuskepp?
1.Küünarnukk peab olema mugavalt, sobiva nurgaga. Jalutuskepile toetudes peaks küünarliigese nurk olema umbes 30° nurga all.
2.Ranne ulatub jalutuskepi ülemise otsani. Kui lasete käe kõrvale lõdvalt rippuma, siis jalutuskepi ülemine ots peaks ulatuma randme kondini.

Jalutuskepp, mis on liiga pikk põhjustab seda, et kasutate rohkem jõudu jalutuskepi üles tõsmiseks ja sellega liikumiseks. Jalutuskepp, mis on liiga lühike, võib põhjustada liialt ühele küljele kaldumist ning mõjutab teie tasakaalu.