Mõni reageerib ka väikseimale erutusele hüsteeriliselt, emotsionaalselt ja pisaratega, ning kui lisandub sõrmede värisemine, nimetatakse seda hüsteeriliseks tremoriks, mis on põhjustatud närvisüsteemi funktsionaalsetest häiretest. Hoog küll möödub, kuid võib natukese aja pärast uuesti alata.

Käed võivad väriseda ka depressiooni korral. Jälgige end kahe nädala vältel. Kui käed värisevad pidevalt, kuid see pole seotud raske füüsilise töö ega stressiga, on see järelikult haiguslik seisund.

Käed värisevad väga paljudel eakatel inimestel ka rahulikus olekus, näiteks istudes, käed põlvedel. Kui sõrmed seejuures nagu loeksid üle peenraha või veeretaksid kuulikesi, on tegemist Parkinsoni tõvega.

Pea-, käte- ja häälepaelte värin võib olla ka päritav. See on eriti selgelt näha, kui inimene püüab säilitada kindlat asendit. Värin kaob magamise ajal.

Alkoholist tingitud kätevärina puhul võib kaasneda näolihaste ja keele värisemine.
Värisemist võivad esile kutsuda ka mõned ravimid, näiteks need, milles on kofeiini. Niisiis ei tasu juua liiga palju kohvi.

Käed võivad väriseda ka väikeaju kahjustuse puhul. See ilmneb rütmilistes võngetes, mis tugevnevad, kui käed peaaegu puudutavad vajalikku eset, kuid see siiski kukub käest. Ka võivad sel põhjusel väriseda jalad nii tugevasti, et on isegi raske kingi jalga saada.

Käte värisemine võib olla mitte ainult närvihaiguste sümptomiks, vaid see võib esineda ka mõne teise haiguse tunnuste seas.
Kui teil käed värisevad, tuleks kindlasti arstile sellest rääkida ja lasta end uurida. Olenevalt diagnoosist valitakse ravi. 

Elukiri