Nad lahutasid viis aastat tagasi ja mõlemal on oma elu. Kõik tuttavad teavad, et neil õnnestus säilitada pärast lahutust head sõbralikud suhted. Ainult Veronika parim sõbranna ja ema teavad, et tegelikult on neil ka sekssuhe nagu abielu ajalgi.

Mis siis endise mehe nii väärtuslikuks teeb? Naine arvab, et asi pole mehe erilistes seksuaalsetes võimetes. Veronika arvates on asi lihtsalt selles, et nad elasid koos kümme aastat ja mees tunneb iga tema keha punkti pareminigi kui tema ise. Mees teab kõik ta harjumusi ja soove, nii olmelisi kui seksuaalseid.

Seksuoloog Julia Kornejeva kommenteerib seda suhet nii, et Veronika motiivid on täiesti mõistetavad. „Pärast 30.või 35. eluaastat ei otsi ei naised ega mehed enam seksis uudsust või seiklust. Sekssuhted võõraste tundmatute inimestena ei ole enam ligitõmbavad. Seetõttu võibki intiimsuhe endise kaasaga osutuda mõistlikuks alternatiiviks.“

Kui selline suhe endiste vahel ka tegelikuks ei saa, siis mõtetes elavad paljud seda läbi.
Võib küsida, kus siin loogika on. Kui koos on nii hea, miks nad siis lahku läksid? Seksuoloog ütleb, et head abielusuhted ja seksuaalne külgetõmme ei käi just kuigi tihti koos.
Abielu hoiavad enamasti koos hoopis ühine olme, rahaprobleemide ühine lahendamine, suhted sugulaste ja hõimlastega, laste kasvatamine ja vaidlused selle üle, pettumustest ja vahel ka petmisest ülesaamine.

Seksuoloog ütleb, et pärast abielu lagunemist säilitavad mõlemad abikaasad saadud seksuaalse kogemuse ja teineteise tundmise kui boonuse, mida muul viisil hankida ei saa. Ja kui lahutus toimub suhteliselt rahumeelselt ilma dramaatilise varajagamise või kohtuprotsessita, siis mingi aja pärast leiavad endised abikaasad teineteist kui armukesed.

Seksuoloog rõhutab, et kui abikaasadest saavad pärast abielu armukesed, ei tähenda see mitte sugugi, et need suhted viivad taas kooseluni. Ta isegi hoiatab, et naistel ei maksaks intiimsuhte abil hakata meest uuesti kooselusuhtesse meelitama. Seksuoloogi sõnul ei ole seks abielus kaugeltki peamine ja uuesti koos elades kogevad endised abikaasad reeglina täpselt samu pettumusi, mis nende eelmise kooselu lahku viis.