1.Liftide nupud
Tarvitseb neid nuppe puudutada köhivatel ja aevastavatel inimestel ja väikeste plastnuppude peale asuvadki viirused. Neid nuppe katsuvad firma ja maja suurusest olenevad kümned või sajad inimesed päevas. Kuna lifti nuppude pidev töötlemine antibakteriaalse vahendiga ei tule kõne alla, siis tuleb proovida muud profülaktikat. Näiteks mitte võtta kindaid käest või pesta kohe pärast käsi, mida gripilaine ajal peaks tegema sageli.

2.Telefonid
Kui vaadata telefoni mikroskoobi all, siis seal on lausa mikroobide pesa. Eriti lauatalefonidel, mida kasutab mitu inimest. Need on isegi nakatavamad kohad kui tualettruumid. Telefonide peale koguneb kõik, mis õhus lendleb, ka aevastused ja köhimised, seega peaks neid gripihooajal puhastama mitu korda päevas antibakteriaalse lapikesega.

3. Köögitehnika
Kui teie kontoris on kohviaparaat ja mikrolaineahi, siis ka nende detaile puudutavad päeva jooksul paljude käed kümneid kordi ja osa neist katsujatest pole ammu käsi pesnud ning võivad kanda viirust. Pealegi on nende aparaatide soe pind bakteritele palju mugavam kui näiteks välisukse link. Sealt võib saada muidki baktereid, mille tõttu ei tule küll haigust, aga mis nõrgestavad immuunsüsteemi. Mida teha? Ikka käsi pesta pärast köögitehnika kasutamist.

4. Printerid
Jälle üks asi, mida peaaegu kõik päeva jooksul katsuvad ja võib-olla ka aevastavad sinna peale. Neid peaks vähemalt kord päevas puhastama antibakteriaalse lapiga.

5. Arvuti klaviatuur
On ammu tõestatud, et isegi kui ainult teie üksi puudutate oma arvuti klaviatuuri, on see üks saastunumaid kohti kontoris, kus klahvide vahele koguneb tõeline „kultuurikiht“ ja kus tekib bakteritele suurepärane keskkond.
Klaviatuuri peaks korralikult puhastama vähemalt kord nädalas nii töödeldud lapiga kui surveõhuga, mis klahvide vahed puhtaks uhub. No ja kindlasti ei tohika klaviatuuri kohal süüa, eriti gripihooajal.

AiF.ru