Alatiõitsev begoonia Begonia Semperflorens-Cultorum-rühm talub vapralt nii kuiva kui märga. Saab hästi hakkama ka varjulisemas kasvukohas.

Kõik peiulilled Tagetes – madal, kõrge ja ahtalehine – on vähenõudlikud ning õitsevad külluslikult kogu suve. Annavad peenrasse intensiivse kollase-oranþi värvilaigu. Peiulille äraõitsenud õienutte on siiski aeg-ajalt vaja närpida.

Sultan-lemmalts ehk virkliisu Impatiens walleriana Hook.f. on parim erksavärviline õitseja, ka varjulises kohas. Moodustab efektse, kogu peenart katva õievaiba. Vajab korralikku kastmist ja väetamist.

Rand-kivikilbiku Lobularia maritima valgeõieline sort on parim valget värvi suvelill, ilus nii vihmas kui päikeses. Vähenõudlik ja külluslik õitseja. Lõhnab imeliselt! Peenras väga hea pinnakatja.

Vilt-ristirohi Senecio cineraria DC. on hinnatud ilusa hõbehalli lehestiku tõttu teiste suvelillede vahel või peenra ääristaimena. Samuti vähenõudlik, elab üle ka sügisesed öökülmad.

Lõhislehine tukalill Brachyscome multifida DC. on väga kaunite sinakaslillade karikakralaadsete õisikutega. Peenras hea pinnakatja, moodustades ilusaid värvilisi padjandeid. Anumates kasvavad taimed vajavad närpimist ja hoolikamat kastmist.

Hall salvei Salvia farinacea Benth. on pika sinise õieküünla ja tiheda puhmikuga suvelill, tänuväärne õitseja. Talub päris hästi kuivemat mulda ja sügisesi öökülmi.

Kalevikepp Gaura on tore, natuke kõrgem puhmikuline taim. Graatsilised pikad varred on veidi kaardus, nende tipus paiknevad väikesed tähtjad valged või roosad õied. Kui istutada teiste suvikute või püsikute vahele, loob peenrasse õhulise liikumise. Väsimatu õitseja sügiskülmadeni. Talub hästi tuult ja lühiajalist põuda.

Argentiina raudürt Verbena bonariensis on kasvult hõre, püstine ja hästi harunev. Õisikud harunevad varte tippudes lillakassiniste nuttidena. Väsimatu õitseja hilissügiseni! Armastab toitaineterikast ja vett hästi läbilaskvat mulda, päikeselist ja tuulevarjulist kasvukohta. Ei vaja erilist hooldust. Sobib lillepeenrasse nii massitaimena kui ka koos teiste suvikutega. Väga efektne suuremates konteinerites.

Harilik heliotroop Heliotropium arborescens on kaunite tumedate lillakassiniste tugevalt lõhnavate õisikute ja sügavroheliste veidi karedate lehtedega imeilus suvik. Vajab sooja ja toitaineterikast vett läbilaskvat kasvukohta. Õitseb juunist kuni sügiskülmadeni.

Millised suvikud sobivad amplisse ja varjuaeda, saab lugeda siit: