Tähtis on meeles pidada, et iga konflikti on lihtsam kustutada algstaadiumis. Iga järgneva lausega ja minutiga on pinget alandada alati keerulisem. See reegel on eriti aktuaalne, kui vaidluse teiseks pooleks juhtub olema inimene, kes enda emotsioonidega eriti toime ei tule. Situatsiooni on alati võimalik pehmendada. Kuid mis kõige olulisem- te ei pea teisele autojuhile tõestama, et tema on süüdi. Selliselt käitudes hoiate kokku palju energiat. Teie teate, mis on tõde ja uskuge, te ei veena närvis inimest enda õigsuses. Olge targem.

2. Kasutage pilku

Teil on võimalik tüliotsiv inimene rahustada ka kõigest pilku kasutades. See ei tähenda, et peaksite teda põlastava pilguga puurima, kuid samas ärge ka vältige talle otsa vaatamist, sest see annab talle kinnituse, et ta teeb õiget asja. Heitke ta suunas lühike pilk ja ärge jääge tema silmadesse kinni, sest seda ta ootabki, et end teie peal välja elada. Fokusseerige enda pilk näiteks tema ninal, et ta viha läheks fookusest välja. Selliselt käitudes vehib ja röögib ta kellelegi teisele ning olukord võib muutuda teile pingelise asemel suisa kergelt humoorikaks. Püüdke siiski enda naeratust vältida kuni te olete ta vaateväljast välja jõudnud.

3. Astuge suhtlusest välja õigeaegselt

Kui te näete, et auto on reastumas teie reale ning teid teelt justkui välja surumas, siis mõelge, kas te soovite järgmised pool päeva veeta avariid vormistades. See tropp, kes selliselt liikluses käitub, ei tunne tõenäoliselt vastutust enda laste ja perekonna ees. Tema elu eesmärk on saada väikseid adrenaliinilakse, kuniks ta süda vastu peab, või kuni leiab teise, samasuguse idioodi. Kui te tunnete olukorda selliselt eskaleerumas, siis laske ta enda ette, kuna tema ego pidurdamist ei võimalda, et teie selja taha reastuda. Nii ei pea te enda päeva raiskama, et temaga suhelda. Andke ohtlikust liiklejast teada politsei infonumbrile ja las nad teavad, et selline mats on liiklust rikkumas. Teie saate aga rahulikult koju sõita ja unustate selle olukorra enne, kui märgatagi jõuate.

4. Paluge andeks, kui olete ise süüdi

Kui teie olite see pool, kes reegleid rikkus, lõi ohtliku olukorra ja tunnete, et olete oma sõiduga teist inimest endast välja ajamas, siis paluge lihtsalt vabandust. Tihti ei pea selleks, isegi autost välja minema, vaid noogutage teisele juhile, tõstke käsi ja andke enda näo ilmega mõista, et saite isegi aru, mis te korraldanud olete. Vabandamine ei näita nõrkust, vaid tugevust. Vaid tugev inimene suudab tunnistada enda eksimusi. Selliselt käitumine aitab vältida paljusid pingeid. Tee ei ole koht, kus enda uhkust ja egot hoida, sest kui juhtub ette olukord, kus on kaks isepäist oinast, siis võib egode mõõtmine lõppeda traumapunktis, politsei jaoskonnas või mis kõige hullem- surnukuuris.

5. Säilitage distants

Kui see vähegi võimalik on, siis püüdke oma autost keset liiklust mitte väljuda. Te saate alati enda mõtteid edastada ka läbi autoakna. Nii nagu vabandamise juures räägitud sai, siis pingeid saab maandada ka erinevate žestidega. Siin kohal on oluline neid mitte segamini ajada žestidega, mis konflikti vastupidi eskaleerivad. Keskmise sõrme näitamine, rusikaga vibutamine ja pöidlaga aeglaselt üle kõri libistamine, ei ole konflikti vältimiseks head žestid.

Kui teil siiski tuleb teise inimesega ka vestlusesse langeda, siis olge lugupidavad ja teietage. Kui teine pool lendab ärritunult süüdistama, siis jääge rahulikuks ning küsige, kas te eksisite millegi vastu ja öelge, et te vabandate, kui see nii on. Ka selline vabandamine ei näita nõrkust, vaid see aitab olukorra eskaleerumist vältida. Kui teie suunas sõim ei lõpe, pakkuge välja, et kuna te tunnete ennast ohustatult, siis te pakute välja, et olukorda võiks kutsuda lahendama politsei. See on tõenäoliselt võlusõna, mis teise poole mõistusele toob, kui ta mõistab, et ta ei saa käituda nii nagu ta ise seda soovib.

6. Mediteerimine on abiks rahulikuks jäämisel

Tähtis on ka ennast kõrvalt näha, et kuidas reageerite teie ohtlikele ja tüütutele olukordadele liikluses. Kui te tunnete, et te olete ehk ise pinges, ärritute kiiresti, siis esimene asi, mida püüda teha, on vältida valju muusika mängimist autos.

Kuid kui te olete tuvastanud, et reageerite tihti üle ja seda näiteks eriti pingelistel päevadel, siis enne kui te võtit süütes keerate, pange hetkeks silmad kinni ja hingake sügavalt sisse ja välja ning mediteerige mõni minut. Häälestage end positiivsele ja püstitage endale sõidu ajaks ülesanne, et märgata teel ainult head.

Mediteerimiseks püüdke lõdvestuda, sulgege silmad, lõdvestage enda lihased. Lõdvestage silmalaud, lõug, kael, õlad, käed, sõrmed, selg. Hingake suletud silmadega aeglaselt sisse ja tundke, kuidas te väljahingamisel hingate välja oma pinge, negatiivsed emotsioonid, viha, ärrituse. Iga kord kui sisse hingate, kujutlege, kuidas teid täidab kergus ja rahu. Oluline on hingata aeglaselt ja hoida lihased lõdvana. Kolmest minutist tihtipeale piisab, et tunda ennast palju rahulikuma ja rõõmsamana. Kasutage sellist mediteerimist regulaarselt ja te võite näha, kuidas lihtsalt sellised paar minutit hingamist võivad teid muuta üleüldiselt rõõmsameelsemaks ja positiivsemaks inimeseks.