Mehed satuvad parukaärisse harva, aga ka neile on valejuuste maaletoojad mõelnud. Paljude meessoo esindajate mure on juuksepiiri taandumine, mistõttu on selle probleemi varjamiseks valmistatud spetsiaalsed juukselisad, mille kiudu on pärisjuustest raske eristada. Kuna läikiv pealagi teeb mehe vanemaks, mõjub tukaparukas paljudele noorenduskuurina.
Millal võiks paruka soetamise peale mõelda ja mida tuleks silmas pidada? Casabella juuksestuudio annab nõu. 

Leidke endale sobivaim

Juukseprobleemide tekkepõhjuseid on mitmeid, enamasti on selleks juuste rohke väljalangemine kas tõsise haiguse, vale toitumise, liigse juuste värvimise või muu sellise tõttu.Üldjuhul võtab juuste taastumine ja ravi aega ning see nõuab head kannatust. Juuksed on ju naise ehe ning hea välimus on tähtis. Kui hõredust kattev soeng või pearätid head efekti ei anna või on need juba ära proovitud, võiks mõelda parukale. 

Parukasoetamise protsess on kui õmbleja juurde minek: parukas on investeering ning vajab pisut eeltööd, et saada parim tulemus. Lihtsalt paluda müüjal paari parukat näidata ja neid pähe proovida pole kaugeltki piisav.
Tasub teada, et parukameistrilt on võimalik saada eritellimusena just teie juuksetooniga sarnane parukas. Leppige aeg kokku ning rääkige oma eelistustest, probleemidest ja soovist, milline võiks parukas välja näha. 

Koos konsultandiga on võimalik leida olemasolevatest parukatest sobivaim, mis on ideaalne kas igapäevaseks kandmiseks või ajutiseks stiilimuutuseks. Pidage kindlasti nõu.
Naturaalsetest juustest parukaid soovitatakse neile, kellel mingil põhjustel üldse juukseid pole ja kelle juustekadu ei ole ajutine. 

90 protsenti inimesi, kes parukat igapäevaselt kannavad, kasutavad kunstmaterjalist parukat.
Kvaliteetse kunstmaterjalist paruka puhul ei ole võimalik aru saada, et inimene kannab parukat. Kunstmaterjalist parukatel on soeng juba sisse töödeldud ja püsib hästi ka pärast pesu. Neid on saadaval väga suures valikus ja erinevate soengutega ja kümnetes värvitoonides.
Kunstmaterjalist parukate hinnad algavad 60 eurost, naturaalsetest juustest parukate hinnad 300 eurost. 

Esialgu soovitatakse alustada oma juustestiiliga võimalikult sarnase parukaga, sest siin on eesmärk säilitada olemasolevat ilmet, mitte tekitada kontrastiefekti (muutuda brünetist blondiks või vastupidi). Kui teil on siiani olnud lühike juus, võib parukas olla näiteks kuni õlani. Koos parukaga tuleb osta paruka hooldusvahendid, et see jätkuvalt korrektne välja näeks. Parukahoolduse kohta saab infot salongist, kust paruka ostate.

Kunstmaterjalist parukas peab igapäevasel kandmisel vastu kuni aasta ja naturaalsetest juustest parukas kuni kaks aastat.
Kui parukakandmine meeldib, võib soetada ka mitu erinevat parukat. Ja kui juukseprobleemid lahenevad, on ikka hea, kui väike vaheldus kohe võtta on, eriti, kui värskelt paranevate juuste värvimine kaugeltki soovitav pole.

Parukahooldus 

Pärast paruka ostmist kammige parukas läbi, selleks sobib võimalikult hõredate piidega kamm. Juuksehooldusvahendid, mis on mõeldud pärisjuustele, parukatele ei sobi ning võivad nende tekstuuri pigem kahjustada. Hoidkem see meeles.
Kunstmaterjalist parukat võiks pesta siis, kui tundub, et parukas hakkab mustaks minema või nii umbes kümne kandmiskorra järel. Selleks kasutame spetsiaalset parukašampooni ja -palsamit.
Paruka pesuvesi peab olema leige. Asetage parukas pesukaussi liitrisse vette ja lisage korgitäis parukašampooni. Laske parukal vees olla 10 minutit. Parukađampoonil on isepuhastav efekt, mistõttu ei ole vaja parukat hõõruda ega väänata. Seejärel loputage parukas hoolikalt jaheda veega. Pange parukas uuesti vette ja lisage korgitäis parukapalsamit. Laske sellelgi 10 minutit toimida, uuesti loputada pole enam vaja. Asetage parukas röörile (vöi parukaalusele) õhu kätte kuivama, kuni see on täiesti kuiv. 

Ärge kunagi kuivatage parukat päikese käes, fööniga, radiaatori või ahju lähedal. Pole mõtet kasutada ka lokitange, sest kuumus rikub parukat.
Kammida tohib vaid täiesti kuiva parukat. Parema läike saamiseks võib parukale pihustada parukate spreipalsamit. Kui soovite kasutada juukselakki, siis ainult spetsiaalselt kunstjuustele mõeldud toodet. See ei riku juuksekiudu ja on vees lahustuv.
Põhjalikumaks hoolduseks võib paruka tuua salongi, kust parukas on ostetud, samuti võib talitada siis, kui parukal on tekkinud mõni defekt või probleem. 

Stilistika

Kui olete esimesest „parukahirmust“ üle saanud ning enda jaoks terve uue maailma avastanud, võib tekkida soov osta vahelduseks veel mõni parukas. Ja loomulikult võib parukat kanda seegi, kel omal head juuksed, aga lihtsalt soov vahel teistsugune välja näha. Nii mitmelgi proual on just teatrisse või külla minekuks tallel alati korrektse soenguga parukas. Vajaduse korral sobitage parukas oma stiiliga: laske sellesse lõigata või sättida soeng, mis on teile loomuomane. 

Paruka juuksepikkus ja stiil võiks arvestada kandja isikupära ja ka vanust. Näiteks liiga pikkade juustega parukas pole ehk kõige parem valik, eriti, kui olete muidu kandnud lühikesi juukseid.
Paruka värvitooni osas otsest keeldu ei ole: võib valida kontrasttoone, mis sobivad teie oma värvi ja jumega, küll aga katsuge vältida liiga puhtaid ja kirkaid toone (liiga kollane blond või ronkmust, erepunane ja nii edasi). Parukas võiks olla naturaalsetes pooltoonides.

Parukasoenguid on mitmeid: on nii tukaga parukaid kui ka neid, millel on pikk tukk koos läbipaistva esiosaga, et pikk tukk mõjuks loomulikuna. Selliste „keerulisemate“ parukate puhul pole paha samuti salongist läbi astuda, et õppida, kuidas parukas õigesti pähe panna.
Arvestama peab kandja näokuju ja figuuri. Veidi volüümikamad daamid võiksid proovida õlgadeni sirgeid juukseid ja vältida liiga kohevat lühikest kräsupead. Saledama joonega daamid võivad proovida õrnalt laines parukaid või poolpikka järgulist soengut.

Elukiri