Alles hiljuti avastasid teadlased, et geen, mis hoiab inimeste välimuse värske ja noorena, on täpselt see sama geen, mis vastutab punapeade heleda naha ja punase juuksevärvi eest. See tähendab, et tõenäoliselt vananevad punapead palju paremini, kui nende blondid ja brünetid kaaslased.

Uuring, mille viis läbi Erasmuse Ülikool Rotterdamis, järeldas, et inimesed, kel avastati geeni variatsioon, mis vastutab punaste juuste eest, tunduvad välimuselt keskmiselt kaks aastat nooremad, kui nad tegelikult on.

Ajakirjas Current Biology avaldatud uurimus palus pakkuda 2700 vanemaealise eurooplase vanust ja punapea geeni omavate inimeste vanuseks pakuti järjepidevalt vähem, kui teiste puhul.

2. Punapead on suutelised ise tootma endale vajalikku Vitamiin D varu

Punapead võivad uhkustada ka enda geneetilise salarelvaga, mis laseb nende kehadel võidelda teatud surmavate haigustega palju efektiivsemalt, kui teised, sest nad suudavad toota ise enda D vitamiini.

Punapäised inimesed ei suuda madala melaniini taseme tõttu ammutada vajalikku kogust D vitamiini, mis kataks nende vajadused. Kuid kuna nende kehad on võimelised seda ise tootma, ei olegi see probleemiks. Kuna isetootmine hoiab varud stabiilselt kõrgena, on neil väiksem oht rahhiidi tekkeks - haigus, mis nõrgendab luid ja võib olla süüdlane tuberkuloosi tekkel.

D vitamiini puudust on varasemalt seostatud ka diabeedi, astma ja artriidiga.

3. Punapead taluvad teatud valu paremini

2012 aastal Taanis, Aalborgi ülikoolis läbiviidud uuring järeldas, et punapead, kes on küll altimad külmetushaiguste ja hambavalu tekkeks, kannatavad palju vähem naha pinnal tekkinud valu käes (torked, löögid) ja taluvad tunduvalt paremini vürtsikat toitu, kui blondid ja brünetid.

4. Punapeade seksuaalelu on külluslikum

Uuring järeldas, et hoolimata punapeadele osaks saavast tögamisest, naudivad punapead seksi tihedamalt ja sellega kaasnevat tervisekasu, kui muu juukse värviga inimesed.

Hamburgi uuringute instituut uuris 2006 aastal sadade naiste seksuaalelu ja juuste värvi ning jõudis järeldusele, et punapäised naisterahvad veetsid teistest linade vahel rohkem aega. Pakutud selgitused avastusele sisaldasid hüpoteese, et punased juuksed on silmatorkavamad ja haruldasemad, mistõttu võivad nad olla ihaldusväärsemad. Ka arutleti, et punased juuksed võivad olla inimeste teadvuses nooruse ja viljakuse indikaatoriks.

Dr. Habermehl, kes oli uuringu eest vastutas, tõi välja, et vahe teiste juuste värviga naistega oli märgatav.

5. Punapäiste meeste tõenäosus eesnäärme vähi tekkeks on poole väiksem

Helsinkis asuv Soome Terviseinstituut avaldas artikli, mis tõestas, et punapäiste meeste tõenäosus eesnäärme vähi tekkeks, oli 54% madalam, kui teiste juuste värvidega meestel.

Uuring, mis kattis 20 000 meest ja kestis 30 aastat, aitas teadlastel avastada geeni MC1R, see sama geen, mis hoiab punapead välimuselt nooremana. See sama geen aitab ka kontrollida missugused kantserogeensed rakud kasvavad ja paljunevad. Üks järjekordne põhjus olla rõõmus oma punaste juuste üle.