Matthieu pea külge kinnitati 256 sensorit ja tal paluti mediteerida. Tema aju tekitas vaid nõrku gamma laineid ja oli äärmiselt rahulik. Gamma lained (25-600 Hz) on väga nõrga amplituudiga ja vähemtuntud ajulained ning seotud õppimise ja mäluga.

Skaneerimine näitas veel, et mediteerimise ajal olid äärmiselt aktiivsed Matthieu aju need piirkonnad, mis tajuvad õnnetunnet ja vähendavad negatiivseid emotsioone. Matthieu, kes mediteerib mõnikord terve päeva ilma, et tal igav oleks, tunnistab, et ta on üldiselt õnnelik, aga kas maailma kõige õnnelikum....

Küll on ta aga kirjutanud hulgaliselt raamatuid sellest, kuidas õnnelikuks saada ja jääda. Tema raamatuid on tõlgitud ka eesti keelde.

Millised on maailma kõige õnnelikuma inimese soovitused?

Kõigepealt tuleks muuta oma mõtteviisi, unusta ära ainult enda peale mõtlemine. Tema sõnul on pidev eneseanalüüs kurnav ja muudab inimesed õnnetuks.

Teine nipp on veel lihtsam – mõtle iga päev 15 minutit järjest ainult õnnelikke mõtteid. Matthieu sõnul on oluline õnnelikke mõtteid mõelda pikalt järjest, tavaliselt inimene mõtleb korra, oh kui õnnelik ma olen, ja liigub siis uute tegevuste juurde, õnne tuleb aga nautida. Selline harjutus muudab lõpuks mõtteviisi ja säilitab õnnetunde.