Valma. Kõige varem valmiv (40–45 päeva) madalakasvuline sort (35–55 cm). Maitse hea. Kaun keskmise suurusega, terava tipuga, teri 6–9. Herne-laikpõletiku kindlus keskmine.

Virges. Saagikas poolkõrge (60–80 cm) uus sort. Varane, tärkamisest tehnilise küpsuseni kulub 43–50 päeva. Maitsev. Kaun terava otsaga, veidi kaardus, teri kuni 10. Herne-laikpõletiku kindlus hea.

Erme. Saagikas poolkõrge (65–90 cm) keskvarane sort, tärkamisest küpsuseni kulub 46–57 päeva. Kaun keskmine, terava otsaga, teri 8–9. Maitse hea. Herne-laikpõletiku kindlus hea.

Aamisepp. Kõrgekasvuline (140 cm) keskvarane sort. Maitsev. Tärkamisest küpsuseni kulub 50–60 päeva. Annab kaunu pika aja jooksul. Kaunad suured, tömbi otsaga, suuri teri kuni 8. Herne-laikpõletiku kindlus hea.

Herko. Saagikas poolkõrge (65–100 cm) keskvalmiv sort. Maitse hea. Kaun keskmine, tömbi otsaga, teri 6–8. Sobib konserveerimiseks. Herne-laikpõletiku kindlus hea.

Looming. Väga saagikas madalakasvuline sort (50–60 cm). Maitse väga hea. Keskvalmiv, tärkamisest tehnilise küpsuseni kulub 60–70 päeva. Kaun keskmine, terava otsaga, teri kuni 11. Herne-laikpõletiku kindlus keskmine.

Kõigi soovitatud hernesortide fotosid ja aedoa sordisoovitusi saab vaadata siit: