Kuna stress algab mõtlemisest, siis proovi koduseks spaaseansiks aega varuda, kõik kodutööd kas varem ära teha või plaanida ajastus selliselt, et õhku ei jääks midagi, mis spaameeleolu segaks. Nii on rahulikum ka protseduuridele keskenduda.

Aroomivannid

Spaasalongides on aromaatsed protseduurid väga hinnas. Vanne armastasid võtta juba Egiptuse kuningannad, seega miks mitte teha üks kodune aroomivann. Aromaatse piimavanni jaoks varu järgmised koostisained:

1 muna, 1/2 tassi oliiviõli, 1 sl glütseriini, 1/2 tassi kuivatatud piimapulbrit, 1 tilk eeterlikku jasmiiniõli, 1 tilk eeterlikku roosiõli, 6 tilka eeterlikku lavendliõli (kui kõiki kolme komponenti pole võtta, sobib ka üks või kaks) ja 2 tassi destilleeritud vett.

Klopi muna oliiviõli, glütseriini ja piimapulbriga kokku, kasuta näiteks käsivisplit. Kui mass on piisavalt paks, lisa sinna eeterlikud õlid ning klopi veel minut. Seejärel lisa ettevaatlikult destilleeritud vesi. Nüüd on segu valmis vanniveele lisamiseks, kuid vannivesi ei tohi olla liiga kuum – see muudab massi pudruks.

Kes armastab roosihõngu, teadku, et hea roosivanni saab nii: 2 tassi meresoola, 5 tl eeterlikku roosiõli (võib ka rohkem, vastavalt maitsele) ning ühe roosi kroonlehed. Sega kõik komponendid ühte kaussi ning vala segu vannivette. Lase veidi lahustuda ning seejärel ongi vesi valmis nautimiseks. Meestele sobib peavalu või stressi leevendamiseks sama vann, küll aga ei pea sinna lisama roosiõite aroomi, kui härra seda just ise ei soovi.

Šokolaadisõbrad võivad vannivette lisada veidi šokolaadihõngu. Sellise vanni tarbeks läheb vaja 1 tass vannivahuvedelikku, 1/3 tassi sojapiima ja 1 väike tahvel tumedat lisanditeta šokolaadi. Kuumuta sojapiima nõrgal tulel, lisa väikesteks tükkideks purustatud šokolaad. Kui mass on segunenud, lase sel veidi jahtuda ning lisa siis vannivette. Sojapiima võib asendada piimapulbriga, mida tuleks lisada 1/2 tassi.

Kui vannimõnusid soovib proovida härra, võib naiselike aroomide asemel veele lisada eeterliku greibi- või apelsiniõli tilku, hea enesetunde annavad ka sandlipuu ja münt, millel on lisaks rahustav toime.

Kui  on dušš, lastakse kuuma vett joosta nii palju, et dušinurka tekiks mõnus aur. Kui soovid veidi aromaatsemat aurudušši, piserda niiskesse käterätikusse veidi lõhnastavat massaažiõli (näiteks lavendlit või rosmariini) või mõnda muud essentsi ja aseta rätik kuskile, kus see otseselt märjaks ei saa – niiske rätik ja aur lasevad aroomil esile tulla.
Vannis käijatele soovitatakse veele lisada veidi meresoola ja roosiõit, mis pehmendab nahka ja mõjub tervistavalt väikese peavalugi korral. Dušinurga lõhnastamiseks võib vannituppa asetada ka meeldiva aroomiga difuuseri, mis on hea alternatiiv lõhnaküünaldele.

Mitte täis kõhuga

Spaaprotseduure ei ole soovitatav alustada täis kõhuga – see tekitab veidi laisa ja unise tunde ning kui kõht on täis, tegeleb organism seedimisega. Kodusesse spaasse võib varuda varakult aineid, mis on multifunktsionaalsed, nimelt eeterlikke õlisid ja meresoola.
Koduspaaprotseduure on kõige targem ette võtta nädalavahetusel ning sobiva ilmaga on mõnus teha eelnevalt ka üks tubli jalutuskäik.

Elukiri