1. Võta elu vastu, märka ilu enda ümber.
Võib tunduda tobe küsimus, kuid millal oli viimane kord kui istusid ja vaatasid lille? Tundsid lille lõhna ja tajusid kõiki neid nüansse, mis lille eriliseks teevad.
Elu vastuvõtmine ei tähenda alati suuri ja vägevaid asju. Ma räägin igapäevastest, lihtsatest asjadest.

2. Tingimusteta armastus
Tingimusteta armastus algab seestpoolt. Kui me ei suuda ennast armastada, siis kuidas suudame armastada teisi? Võta vastu nii enda head kui ka halvad omadused. Tunne ära ja aktsepteeri kõike, mis on. Kui me läheme läbi elu enesekindlalt, armastuse ja kaastundega, siis inimesed märkavad seda.

Iseenda vastu tingimusteta armastuse loomine on kui lapse naer, mis lihtsalt nakkab, pannes kõik ümbritsevad inimesed kaasa naeratama. Kui suudame aktsepteerida oma nõrku külgi, langeb raskus õlgadelt, me muutume kergemaks, naeratamine on lihtsam. Meie ellu tuleb tõeline armastus. Me muutume justkui magnetiks.

3. Võta vastu elu mitmekesisus.
Vaata ringi! Elu on mitmekesine. Proovi korra nädalas uut toitu. Koge uusi tekstuure, maitseid, lõhnu. Pane tähele, kuidas su keha ja meel end pärast tunnevad. Korra kuus muuda oma rutiini. Mine teistkaudu koju või osta toiduaineid mõnest teisest poest.
Juba väike muutus muudab mängu, parandab meeleolu ja tõstab enesehinnangut. Hea tuju tõmbab inimesi ligi. Väikesed muutused, uued kogemused, uued vaatenurgad loovad lõbusaid üllatusi ja veidi põnevust.

4. Lihtsalt võta vastu!
Selleks et saada armastust, jaga seda. Kui tõesti soovid tingimusteta armastust, alusta endast. Ütle võõrale, et ta näeb tore välja, helista vanale sõbrale ja anna talle teada, et oled tema peale mõelnud. Palu andeks kelleltki, keda oled solvanud. Võta vastu vabandus kelleltki, kes on sind solvanud.
Südame avamine võib tunduda raske, samas pole paremat tunnet kui elu avatud südamega.
Võta armastus vastu. Parimad asjad elus väärivad panustamist. Need asjad, mille nimel peame tööd tegema, pingutama, on asjad, millest saame kõige rohkem naudingut ja rõõmu. Armastuse avastamine algab meie seest. Armasta ennast ja kõik muu lihtsalt juhtub.

20 nippi, kuidas olla täna enda vastu hea

1. Valime enda, isegi kui see toob kaasa kellegi pahandamise või ebapopulaarsuse. Isegi kui see tähendab peolt lahkumist enne teisi sest oleme väsinud, tüdinud või lihtsalt ei soovi rahvarohkes kohas olla.
2. Räägime seda, mis on tõde meie jaoks ega neela alla sõnu, mis meie tõelisi tundeid ja mõtteid väljendavad.
3. Pakume oma kehale toitu, puhkust, harjutusi ja mugavusi, mida ta vajab, nii hästi kui suudame.
4. Kanname riideid, mis panevad meid end hästi tundma ja sobivad meie isiksusega ega hullu viimaste moeröögatuste järgi või kanna hoolimatusest suvalisi kaltse.
5. Loome endale elu, mida armastame juba siis kui üksikud oleme, mitte ei oota, et tulevane „prints“ meie eest kõik ära teeb.
6. Aktsepteerime enda häid, halbu, koledaid, seksikaid külgi, võtame end vastu tervikliku inimesena.
7. Võtame aega lihtsalt nautimiseks, tegevusteks, mida teeme lihtsalt rõõmu pärast. Ja ei tunne süümepiinu raisatud aja pärast.
8. Võtame omaks oma sisemise ja välise ilu, tunnustame end ilma süüd või hoolimatust tundmata.
9. Ei ripu oma vanade vigade küljes teades, et me saame minevikust vaid õppida ja eluga edasi minna.
10. Veedame endaga kvaliteetaega selle asemel, et lihtsalt telekat vaadata või internetis istuda.
11. Valime hoolega, kellele oma südant puistame ja kellega unistusi jagame.
12. Usaldame oma hingeteed ja anname endast parima, et olla oma saatuse teadlikuks kaasloojaks.
13. Ei süüdista oma vanemaid enda hädades. Leiame võimalused tervendada oma haavad ja mittetoimivad käitumismustrid, otsides abi terapeudilt.
14. Järgneme sellele, mida ütleb meie kõhutunne või intuitsioon ega ela ainult oma mõistuse või ego põhiselt.
15. Jääme enda suhtes ausaks nii enda kui ka maailmaga suheldes. Kontrollime end selliste mustrite puhul nagu valetamine, manipuleerimine, kaassõltuvus ja teesklus.
16. Lubame endal unistada suurelt lubamata hinnangutel, piiravatel uskumustel või väärtusetuse tundel vahele segada.
17. Oleme teadlikud, kuidas kulutame oma vaimset, emotsionaalset, rahalist ja füüsilist energiat ja kas need tegevused toovad tagasi rõõmu, ühendust, eneseteostust, naudingut ja loovust meie eludesse.
18. Võtame vastutuse kõikide oma kogemuste eest teades, et meil on ligipääs sügavamale eneseteadlikkusele ja intuitsioonile vajalike otsuste tegemisel.
19. Ei sildista ennast teiste arvamuste kohaselt vaid leiame julguse vaadata enda sisse ja teha kindlaks, kas arvamustel ka tõepõhja all on.
20. Armastame ja aktsepteerime ennast isegi siis kui kukume mõne selle enesearmastuse ülesandega täielikult läbi.

Keegi teine ei saa neid asju meile pakkuda. Isegi kui omame maailma parimat partnerit, ei suuda ta meid õnnelikuks teha või panna tundma, et oleme armastatud ilma, et looksime selleks sisemise ruumi enesearmastust praktiseerides. Seepärast on armastuse leidmine töö iseendaga.