Tume šokolaad kaitseb soolepõletike eest
Selle hämmastava avastuse tegid Louisiana ülikooli teadlased. Na avastasid, et nn head bakterid, nagu näiteks laktobakterid, eelistavad toituda šokolaadist. Kui inimene sööb tüki tumedat šokolaadi, hakkavad need bakterid kasvama, töötlevad šokolaadi läbi ning tekivad antioksüdandid. Kui need levivad organismis, pidurdavad need põletiklisi protsesse ka südamelihases ja vähendavad südameataki riski.
Miks just tume šokolaad? Sest see on kõige puhtam šokolaad, kuna seal on kõige vähem lisaaineid.
Katsed tehti "kunstliku" seedetraktiga, mis imiteeris kõiki maos ja soolestikus toimuvaid toiduseedimise protsesse.
Teadlased lisavad, et tumeda šokolaadi mõju saab suurendada, kui süüa seda koos näiteks granaatõunte või acai marjadega. Koosmõjus kiirendavad need kasulike bakterite paljunemist.
AiF