Vanemad inimesed teevad seal ka muud peale sihitu istumise, raamatu lugemise ja väikeste ninatarkade vaatamise. Neile meeldib ka mängida.

Hispaanias, kus rahvastik vananeb, on vanemate inimeste mänguväljakud saanud väga populaarseks.

Kusjuures need pole ainult kohad füüsilise tegevuse jaoks, vaid ka võimalus suhtlemiseks.

„See on väga sotsiaalne tegevus,“ ütleb psühhoterapeut Paz Vidal. „Me tahame murda müüdi, et vanemad inimesed tulevad parki ja lihtsalt istuvad ning vaatavad, kuidas lapselapsed mängivad. Ja siis lähevad koju. Samas on neil väljakutel ka lastel tore tegutsed. Need tugevdavad perede ühtekuuluvustunnet.“

Hispaania seenioride mänguväljakud paistavad tõesti oma eesmärki täitvat.

„Ma ei ole selline, kes kodus istub, ma käin sageli väljas,“ ütleb 84aastane Franchesca,kes hoolimata east on lisaks kehalisele aktiivsusele säilitanud ka huumorimeele. „Kui sa jääd koju istuma, kulub kogu su aeg oma laste kritiseerimisele, eks ole?“

Niisuguseid mänguväljakuid ei ehitata ainult Hispaanias, vadi juba ka USAs.

Mittetulundusühing KaBOOM!, mis peamiselt ehitab laste mänguväljakuid, hakkas koos Humanaga ehitama nn mitme põlvkonna mänguväljakuid USAs. Neid on juba üle 50. Need on mõeldud igas eas inimestele.

„Mäng on suurepärane vahend vanemate, vanavanemat ja laste liitmiseks. Mäng annab heaolutunde ja võtab vanematel maha stressi ning aitab lastel stressi ära hoida,“ütles KaBOOM!-i klienditeeninduse direktor Sarah Pinsky Huffington Postile.

http://www.upworthy.com