Kuulsuse kutsele ei saanud keegi kätt ette panna ka Nõukogude Liidus. Ühel päeval helistas Maia Plissetsakaja Kõrbile ja kutsus ta kaheks kuuks Hispaniaaniasse turneele.Sellest ajast alates on Kaie Kõrb, maailmanimega Kaye Kirb, tantsinud maalilma kõige prestiižikamatel lavadel ja elanud kõige prestiižikamates hotellides. Ta on esinenud Moskva truppidega Itaalias, Saksamaal, Araabia Ühendemeraatides, USAs, Mehhikos, Prantsusmaal. Kuulsusele viiv tee jätkus Berliini ooperitrupiga Jaapanis, Filipiinidel, Kesk Ameerikas, Taanis, Rootsis, Poolas, Portugalis ja paljudes Venemaa linnades.

Kaie Kõrb on sündinud 1. aprillil Pärnus. Ent Kaie on sündinud veel "tuhandes kohas": Hageris, kus ta käis esimeses ning Kohilas teises ja kolmandas klassis.

Pärnust on Kaiel väga ähmased mälestused. Ja ometi tekkisid Pärnumaal mõtted saada baleriiniks. „Ideemeister oli muidugi ema, kes oli tantsimisega tegelnud. Minust vanem vend oli liiga paks, tähendab - mina. Läksingi Tallinna balletikooli katsetele ja noh, ...mind vastu ei võetud. Otsustasin siis minna spordikooli. Kui olin käinud aasta Tondil spordiinternaatkoolis, läksin uuesti balletikooli katsetele..."
Kaie Kõrb on sündinud 1. aprillil. Kõikide märkide kohaselt peaks elu kujunema väga lõbusaks, aga tegelikult? Mida ütlevad tähed?

Seda selgitab Endel Pärna tütar Aino Pärn: "Vastupidi, tema elu kujuneb väga tõsiseks. Kaie Kõrb on sündinud Meistri märgi all. See annab võimaluse saavutada Meistri taset. Aga mida rohkem kuhjub teele võimalusi, seda rohkem tuleb ka takistusi! Kõik proovikivid nõuavad head ettevalmistust ja tasakaalukust. Sest mida suuremad on võimed, seda raskemad on proovikivid. Inimest pannakse palju kordi proovile. Teda nagu lihvitakse tahk tahult, et siis, kui ta on suutnud katsumustele vastu pidada ja pole alla andnud, lööks ta särama Meistrina."

Ja tagasivaates on Kaie Kõrbi elu ka selline olnud. Kasvõi need konkursilood-proovikivid Moskvas, mis 1984. aastal avas üleliidulise balletikonkursi laureaatidele võimaluse tantsida Helsingi rahvusvahelisel konkursil. Kuid see oluline sõit jäeti ära. Hiljem tantsis Kaie Kõrb Moskvas rahvusvahelisel konkursil, kus kindla esikohapretendendina "sai" kolmanda koha.

Kaie vend arreteeriti, isa tapeti, siis lahkus vend Nõukogude Liidust. Tööalaselt tähendas see Kaiele seda, et teda ei võetud kaasa ühelegi Estonia välisreisile. Teda takistati igati. Võib olla oli see saatus, aga tagasilöök kindlasti.
„Saatus on küllaltki nöökinud,“ ütleb Kaie. „Kuigi mõni võib arvata, et elu on nii nagu teatrisaalist paistab,..alati kerge naeratus näol, siis...nii see ei olnud."

Kas Kaie Kõrb närveeris, kui Maia Plissetskaja tema etendust lava tagant jälgis?
"Ei, ma ei vaata etenduse ajal kunagi lava taha. Hiljem sain teada, et ta vaatas..."