Muidugi on noori mehi, kes tüdrukutega sama teevad, aga seda ei tee ometigi mitte kõik. Kui ausat statistikat tehtaks, siis oleks selgesti näha, et niisuguseid tüdrukuid on poistest võrratult rohkem. Vähemalt kolm neljast kahekümne-aastasest tüdrukust on seda korduvalt teinud! Asi on selles, et mehed ei räägi oma valust nii valju häälega ja nende välimusest ei paista südamevalu nii selgesti välja. Naised nutavad ja pasundavad oma romaanidest mitte ainult sõbrannadele, vaid ka kolleegidele, kogu suguseltsile, aga mees ei tohi kurta ega nutta, mees peab tugev olema - nõnda on meid kasvatatud. Sõbrale ka ei taha rääkida, sest seegi oleks oma nõrkuse näitamine. Jääb üle ainult pimedas patja nutta ja hambaid kiristada.

Mina pole rohkematega tõsiselt käinud kui kahe naisega. Kolmandale katsele pole söandanud minna, aina mõtlen ja analüüsin, miks mu suhetega nii läks. Esialgu mõtlesin, et kõik on mu enese süü - olin veel liiga roheline ega osanud õigesti moosida. Aga nüüdseks olen tulnud järeldusele, et põhjus, miks mõlemad head ja arukad naised mind maha jätsid, polnud milleski muus kui mu liiga kõhnas rahakotis ning ebamugavas olmes. Vaeseks ma end ei pea, sest mul on kõik eluks vajalik olemas. Aga ma olen n-ö perspektiivitu. Seda ütlesid mõlemad naised mulle hiljem kaudselt ka välja.

Tõsi küll, esimene rääkis otse, kui käima hakkasime, et talle meeldivad kallid kingitused. Kõige naljakam oli see, et esimesena ei hakanud tema mulle meeldima, vaid mina talle. Jooksis mulle järele nagu kutsikas, tegi igasugu ettepanekuid, enne kui vedu võtsin. Lõpuks viis meid lahku see, mul pidevalt jäi tema jaoks raha puudu. Kui talle siis poolnaljatamisi meelde tuletasin, et ise hakkas mind piirama, ütles ta irvitades, et mu välimuse järgi poleks võinud arvata, et ma nii äpu olen!

Teise naisega sain sõna otseses mõttes veel valusamini pihta, kui tuli välja, et ta käis juba mõnda aega minuga paralleelselt ka teise ja perspektiivsema mehega. Aga kukkus sellega sisse, nagu alles pärast teatud sündmusi kuulsin ja mõistsin. Too mees sai nimelt teada, et naine ka minuga käib, jättis ta maha ja abiellus varsti hoopis teisega. Ma ise ei tunne seda meest siiamaani, aga mu neiu arvas, et mina rääkisin talle meie suhtest ja lasi mind oma n-ö turvameestel korralikult klobida. Ja ikka pean mina uskuma, et mehed on alatud?

Olen tulnud järeldusele, et minu tutvusringkonnas pole ainsatki naist, kelle kohta usuksin, et nad kunagi tõsiselt ja hullumeelselt armunud on olnud. Kui romantikuid veel üldse olemas on... Naistele tähendab armastus nii sageli raha, autot, pesa, kus kahekesi olla, vaba pääsu ööklubidesse ja kontsertidele ja kingitusi.

Lõpetuseks tahaksin ilusatele ja tarkadele neidudele öelda: kullakesed, muutke vähemalt oma taktikat. Juba enne, kui mõne mehe sihikule võtate, koguge infot, kas tasub ära või ei. Kui saate teada, et mees on n-ö keskmiselt varatu, ärge üldse alustagegi - milleks inimest ilmaasjata enese külge köita ja siis minema visata. Või küsige juba esimesel kohtumisel otsesõnu raha ja perspektiivi kohta. Kui ei ole, jätke sinnapaika. Vähemalt solvamine jääks ära.

Ja noormehi võiksin õpetada, et kui tüdruk meeldima hakkab, kuulutage kohe, et korterit ei ole, auto on vanemate oma või enda oma, aga odav, ja raha teenite vähe. Isegi siis, kui teil oma meelest midagi on, ei maksaks katsetada prominentide ja uusrikaste tütardega, kes käivad erakolledžites ja -ülikoolides. Sest nendel on armastus teisel, kui mitte kolmandal kohal. Nad võivad teisse isegi armuda, aga ükskord jätavad maha niikuinii.

Paljud naised ja ka mehed võivad nüüd arvata, et olen üks depressiivne autsaider. Ei. Ma usun isegi, et mul on eeldusi ükskord ühiskonna silmis täitsa perspektiivikaks saada, aga sinna läheb veel aega. Kui noormehed selle jutu peale ka mu kätt suruma ei tule, olen kindel, et enamik neist noogutab vähemalt mõttes kaasa. Oma õiget nime ma ei ütle. Ütleme, et olen Igor. Mis tähtsust sel nimel on?

Tüdrukud, kellest siin juttu oli, võivad kindlad olla, et ma nende suhtes hinges okast ei kanna. Soovin, et neil hästi läheks. Tegelikult juba lähebki - mõlemal on uued mehed ja mõistagi perspektiivikad.