Üks tavaline õhtu ja erakordne mees

Ühel tavalisel reede õhtul läks Lilika endast paar aastat vanema sõbrannaga ööklubisse lihtsalt aega veetma, aga ühtlasi vaatama, mis seltskond seal ka käib. Lilika ei olnud mingi ööklubide spets ja ühegi mehega polnud ta kunagi ööklubis tutvunud. Sõbranna rääkis, et sel õhtul on rohkem tavalisest viisakamat rahvast, mis muidugi ei tähenda, et enamuse meeste eesmärk pole sind ööseks voodisse saada.
Lilika pilk jäi juba esimese tunni jooksul pidama ühele valges triiksärgis tumedate lühikeste juustega mehele, kes oli nähtavasti koos kahe sõbraga. Lilikale meeldis, et need kolm ei vaadanud kogu aeg hindava pilguga klubis olevaid naisi nagu lihaturul.

Pilgu all käis värin läbi

Kui Lilika nende lauast möödus, vaatas ta meest lähemalt, see tundis endal pilku ja vaatas pikalt Lilikale otsa. Lilika tundis, kuid magus värin temast läbi käis. Jumala eest, see mees oli nagu modell meestemoe kataloogist. Ja samas nii sõbralike silmadega.
Edasi hakkasid nende pilgud juba tihedalt kohtuma. Mehe sõbrad läksid mõni aeg pärast keskööd ära ja mees lähenes natu häbenedes nende lauale. Selgus, et mees on inglane ja finantsist. Eesti keeles oskas ta üksikuid sõnu, nagu „tänan“ ja „palun“ ja „ilus tüdruk“. Sõbranna sosistas Lilikale, et ta ju ütles, et täna on natuke paremat rahvast ka. Peagi pärast seda ta lahkus, sest sai aru, et Lilikal ja tema uuel tuttaval on silmi ainult teineteise jaoks. Mees küsis palju Lilika elu kohta ja Lilika muudkui rääkis. Mees imestas, et nii ilus naine pole veel kedagi leidnud endale. Kui Lilika küsis, kas tema on endale naise leidnud, kurtis mees, et ei ole, kuna tööd on väga palju.

Esimene öö koos

Oli juba sügav öö, kui Lilika nõustus mehe ettepanekuga, et ta saadab Lilika koju. Ukse juures hakkas mees teda kirglikult suudlema. Lilika tegi ukse lahti ja tõmbas mehe kaasa.
Nii algas Lilika meeletu armastus. Mees väga hoidis teda. Kui ta Lilika juures oli, siis veetsid nad enamuse ajast voodis, sest enamik õhtuid oli mehel töö tõttu kinni ja ta sai käia vaid ühel või kahel ööl nädalas. Aga ta tuli alati lilledega või lõhnaga.
Kui juhtus suur erand ja Andrew´l oli vaba nädalavahetus, viis Lilika mehe lõunasöögile oma vanemate juurde. Vanematel oli küll raske inglise keeles suhelda, aga mehe sõbralik olek ja Lilikasse kiindumus avaldasid neile muljet.
Andrew meeldis oma avatud meele tõttu väga ka Lilika kolleegidele ja need elasid kaasa Lilika suurele armastusele. Juba aasiti pulmade ja lapse teemal.

Miks mehel üldse aega ei ole?

Lilika suurt õnne tumestas ainult see asjaolu, et ka nelja kuu möödudes ei suutnud Andrew leida oma suure armastuse jaoks rohkem aega kui ühe õhtu ja öö nädalas. Kui Lilika tahtis ka Andrew kodu näha, lükkas mees selle ettepaneku alati tagasi sõnadega, et mis sest tagasihoidlikust toast vaadata, kus ta ainult magamas käib.
Kui Lilika nägi, et see suhe enam kuhugi edasi liigu, muutus ta aina murelikumaks. Kas mees ikka teeb kogu aeg tasuvat tööd ja elabki lihtsalt tagasihoidlikus toakeses?
Sõbranna ütles ka, et tema kõhutunne ütleb, et selline asi ei ole normaalne. Nii suur armastus, et pimestab, ja sa leiad nädalas ainult ühe või harva kaks õhtut, et oma kallimaga koos olla. Ja endast sa peaaegu mitte midagi räägi.

Absurdiklassika

Tulemus oli Lilika jaoks nii masendav, et ta nuttis terve õhtu ja jõi end purju. Samas oli see tulemus nii labaselt lihtne. Kui Lilika sõbranna toeks oli kutsunud ja nad kolmandat veini jõid, ajas see neid juba naerma. Nimelt on Andrew abielus eestlannaga, neil on umbes kaheaastane laps ja kodu ilusas majas Tallina kesklinna piiril. Kui Lilika suutis juba päris pehme keelega enne magamajäämist sõbrannale öelda, et see on nagu mingi kuradi absurdiklassika, rõõmustas sõbranna, et Lilika saab selle äsjase hingehoobiga hakkama. Vahel on tõesti lihtsalt raske uskuda, et petetakse nii labaselt.