Meestele käega löönud naist on lihtne ära tunda. Peamine väline tundemärk on see, et ta on tädike. Ta liigub nagu tädike ja käib riides nagu tädike. Kui teilt paar tundi pärast temaga kohtumist küsitakse, mis tal täna seljas oli, siis te ei suuda meenutada midagi peale selle, et kuna ta alasti ei olnud, siis midagi tal ju ometi oli seljas.

Ta on ilma soenguta või väsinud soenguga, väsinud silmadega ja voltidega kõikjal seal, kus võiks volte mitte olla. Ta on enamasti pahur ja kriitiline. Ta on turtsakas.

Mis temaga juhtus? Ei midagi erilist. Ta jõudis ikka, kus ta ei taha enam oma ellu mehi. Ta murdus pettumuste, kustunud lootuste ja solvumiste koorma all.

Miks see iga salajane on? Sest ükski naine ei räägi sellest mitte kellelegi, kui ta pole just võitlev feminist. Või olete kohtunud naisega, kes kutsub sõbrannad kokku ja kuulutab, et teda ei huvita ükski mees ja tal on täiesti ükskõik, mida mehed temast arvavad. See oleks kuidagi kummaline. Kuigi mulle tundub, et isegi niisugust asja tuleb ette.
Mis toimub naisega, kes mehed oma elust välja lülitab? Ta justkui kivistab oma südame, katab selle betooniga. Tema valu on nii tugev, et ta otsustab mitte kedagi enam oma südamesse või selle lähedalegi lasta. Ta ei usalda enam ühtegi meest, ta ei otsi enam ühtegi meest ja ta keeldub isegi ette kujutamast, et mõni mees võiks tema vastu huvi tunda või olla valmis temasse kiinduma.

Samas tuleb kivistatud südame eest palju ja pidevalt maksta.

Aga mis puutub siia süda, küsivad kindlasti paljud. Kui mõtled mehele, siis sa ei mõtle ju kõigepealt südamele. Kasuta muid kehaosi peale südame! Milleks ennast piinata? Mingil määral ma oleksin isegi nõus. Aga naine ei saa ju ilma südameta, eks ju?

Egiptuse kuninganna Kleopatra käis eeslipiima vannis. Kleopatra näomask sisaldas krokodilli sõnnikut, eeslipiima ja mett.
Austria keisrinna Elisabeth kasutas näokreemides kašeloti spermat, roosivett ja mandliõli. Öiseks maskiks kasutas ta toore liha tükke koos katki tambitud maasikatega.
Sääraseid ja teistsuguseid ülikalleid ja odavamaid hooldusi teevad ka tänapäeva naised, aga kreemid ei kaota kortse. Üldse kohe ei pane näohooldused pilku särama. Miks nii? Sest nende mõju ei ulatu südameni. Naise teevad nooremaks ja säravamaks ainult n-ö kreemid ja ilusüstid otse südamesse. Seega pole küsimus näohoolduses, vannides, maskides ja kreemides ega seksis, kuigi ka need on olulised.

Kas te olete tähele pannud, et armastav naine paistab juba kaugelt parem välja? Isegi naine, kes ei ole mehega koos. Või kellel parajasti polegi meest.

Armastus ja kirg võivad meiega tõepoolest imesid korda saata. Teha meid nooremaks ja ilusamaks. Aga ainult neid, kes armastuse jõusse usuvad. Ülejäänutel on ikkagi oht muutuda tädikeseks. Kusjuures peamine häda pole üldse mitte kortsudes, vaid üldises väsinud olekus, väsinud silmavaates ja pettumuses, mis silmadest välja paistab. Usu kadumises.

Kui minu käest keegi küsib, mis vanuseni naisel on vaja meest, siis mina vastan, et viimse hingetõmbeni. Tean, et vahel on valus ja väga raske, vahel tunned pettumust ja täielikku tühjust ning oled valmis oma südame kivistama, et seda valu ja tühjust ei oleks. Aga ei tohi. Ärge muutuge tädikeseks. Ei tohi!
Või arvate, et mingil ajal võiks naine mehed oma elust välja lülitada?