Kell tiksus, joogiklaasid tühjenesid ning korralikumad koperdasid ära koju. Jäi meie põhiseltskond ja hapu olekuga sõber. Kui rääkida hapu olekuga sõbrast, siis ta oli päris kenade näojoontega väga heas füüsilises vormis ja kolmekümnendate alguses. Ta oli hea suhtleja ja vähemalt jutu sisu poolest ettevõtlik. Kõrvu jäid erinevate spordialade harrastamised, aga tema huvidest või hobidest ei kuulnud suurt midagi. Tema hapu olek väljendus eelkõige kössis istumisstiilis ja kiunus kesise joogivaliku üle.
Lõpuks siis, kuulajaid oli vähem järele jäänud, selgus ka tema hapu oleku põhjus. Põhjus oli üpris mainstream kolmekümneaastase kohta. Ta olevat oma elu armastusest paar kuud tagasi lahku läinud, võimuvõitlus lapse pärast käib siiamaani ning kõik katsed uut suhet alustada on luhtunud. Iseasi, kui tegelik see „elu armastus“ tegelikult oli, sest kui seni oli mees rääkides väga vaoshoitud ja isegi intelligentne, siis nüüd nimetas ta last lisakoormaks, endist naist tõeliseks mõrraks ja uue naise otsinguid tõeliseks enesetapukatseks, millele risti vastu seisab tema ema.

Ilmselgelt soovib mees leida endale korraliku naist ja perenaist, kes hoolitseks kodu ja tema lapse eest, oleks intelligentne ja tark, omaks kahte kõrgharidust ning ilma lasteta. Võimaluse korral suure korteri suure palgaga ja laenuvaba. Ilmselt võiks ka süütu olla? Alates lahkuminekust olevat härra rangel tsölibaadi-dieedil olnud ja tema ema on üle võtnud tema pesu pesemise.

Minu küsimus kogu selle monoloogi peale on, et ilmselt ideaalnaist ta leia endale kunagi, sest nii kõrgetele nõudmistele vastab ainult Maarja Magdaleena ise. Ma ei imesta üldse, et ta siiamaani ei ole endale naist leidnud, sest ta räägib lapsest kui lisakoormast ja endisest naisest kui tõelisest mõrrast. Kui ta natukenegi muudaks oma suhtumist ellusse ja naistesse, siis on tal lihtsam uut naist leida. Sellise doosi kibestumise juures ei see aga võimalik. Seega mees, kes sa oled teisele ringile läinud, ära võrdle oma last avalikult lisakoormaga ja ükskõik kui ränk on olukord, ära tee oma eksnaisest mõrda.