Ainult kaks korda aastas...

Kuid ometi on Kristal saladus, mis on kestnud juba peaaegu kümme aastat. Mitte keegi ei oska kahtlustada, kuigi Krista mõtleb sellele saladusele korraks peaaegu igal päeval.
Nimelt on tal sama asutuse ühe teise üksuse juhiga salasuhe, aga nad saavad intiimselt kokku ainult firma suve- ja talvepäevedel ehk siis kaks korda aastas.
„Mitte kunagi rohkem ja muul ajal me ei suhtle, ilmselt selletõttu on see hästi hoitud saladus,” tunnistab Krista. Samas tunnistab ta, et tal on sellepärast ka süümepiinad.
„Tunnen end veidi süüdi nii tema pere kui enda pere ees. Aga võib-olla just see saladus ongi mu pere koos hoidnud,” mõtiskleb Krista.

50 halli varjundit

„Ma poleks kunagi uskunud, et ma oma abikaasat ja laste isa petan, kuid see juhtus kümme aastat tagasi nii ootamatult. See nagu lihtalt pääses valla, sinna ei olnud midagi teha, seda ei saanud ära hoida... Eks alkohol tegi oma töö, aga seda Käsmu päikeseloojangut ei unusta ma küll kunagi – see on minu 50 halli varjundit, see suveöö õrn ja soe tuul.

Esimene kord juhtuski täitsa ootamatult, nii et ei julgenud järgmine päev mehele tööl otsagi vaadata. Kodus mängisin ilusti välja ja unustasin ka ise ära, et see üldse juhtus. Järgmine võimalus tuli firma talvepäevadel, kus peale paari pokaali veini kõik jälle kordus.

Siis mõtlesin küll, et nüüd on kõik ja kuigi tema tahtis tihedamalt kohtuda ja oli isegi nõus oma pere jätma, panin mina käe ette ja ütlesin, et rohkem ei juhtu küll midagi. Oli, mis oli. Muidugi asi sellega ei piirdunud. Järgmine väljakutse tuli juba järgmistel suvepäevadel ja seisin täpselt sama valiku ees, kas petta või mitte. Ei suutnud ma vastu panna ja kõik kordus jälle.”

Ei suuda lõpetada

Nii see kordus igal aastal, kuigi Krista kinnitas endale iga kord, et see jääb viimaseks, nüüd on kõik, rohkem ei suuda... Sellele vaatamata saab suvel kümme aastat täis.
„Meie saladust ei tea keegi. Ei tema abikaasa, ei minu oma. Ei tea lapsed ja isegi töökaaslaste ees oleme suutnud saladust hoida. Tööl me omavahel ei suhtle, koos lõunal ei käi ja kohviruumis juttu ei aja. Kohtumegi ainult kaks korda aastas ja see teeb selle suhte väga eriliseks,” räägib naine.

Kõik ju petavad!

Samas vaevavad naist ikka ka süümepiinad. „Aga olen sellega ära harjunud ja ma olen ju temaga ainult kaks korda aastas! Ma ei peta kogu aeg, nagu mõned. Tean mitut töökaaslast, kes oma mehi süstemaatiliselt petavad. Kõik ju petavad, see on tänapäeva lahutamatu osa. Muudmoodi minu meelest ei olegi võimalik abielu päästa,” arvab Krista, kuid kinnitab, et kunagi tahab ta oma salasuhtele siiski lõpu teha.