Olen ka aru saanud, et tutvumistuuridel peab vahel vahet pidama, sest muidu tekib masendus, et ei leia niisugust, nagu otsin. Või siis kipub enesehinnang langema, kui pärast esimest koos veedetud õhtut inimene enam telefonile ega kirjadele ei vasta.

Olen kohanud oma tutvumispraktika ajal ikka igasuguseid isendeid, aga ükskord ma üllatusin nii, et ei saanud sõnagi suust. Mõtlesin, kuidas see võimalik on 21 sajandil.

Aga jah, kõik on võimalik. Tutvusin portaalis 35-45 aastaste naistega. Naine pidi olema kena, naiselik ja hea suhtleja. Minu jaoks on tähtis ka, et naine oleks vallaline, mitte mingis keerulises suhtes. Küsisin tutvudes naiselt alati, kas tal lapsi on ja kas on lapsesoovi, sest mina enam väikelastega mässata ei taha.

Sattusin kord suhtlema ühe 42aastase naisega, kellel lapsi üldse ei olnud. Minu jaoks lõi see ohtutulukese põlema. Kuna naine mulle väga meeldis, siis otsustasin siiski välja uurida, miks tal lapsi ei ole. On ju võimalik, et ta ei saa lapsi või on otsustanud, et pühendab oma elu millelegi, mis ei ole pereloomine. Nii me siis õhtuti kirjutades, telefonivestlustes ja mõnikord kohvikus lahkasime igasugu teemasid, kuni ma ükskord otsekoheselt küsisin, et kas ta on abielus olnud ja kuidas ta suhtub lastesaamisse.

Abielu kohta rääkis daam, et ta armus ülikoolis ühte oma kursusekaaslasse ja nende tunded olid vastastikused. Nad abiellusid 19aastaselt ning elasid koos 21 aastat. Ma uurisin, miks nad lapsi ei saanud või ei tahtnudki. Selle peale ütles daam, et ega me peaaegu seksinudki. Mees ei tahtnud ei lapsi ega seksi. Ma esialgu arvasin, et see on mingi nali, kuid sain peagi aru, et naisel on tõsi taga.
Vabandasin oma otsekohesust ja küsisin, et kuidas on see võimalik ja kas ta pidas siis sel ajal armukest. Naine tunnistas, et tema on kristlike vaadetega ja armukese pidamine ei tulnud kõne alla. Seks puudus aga seetõttu, et algul nad selle asjaga hästi hakkama ei saanud ning edaspidi nagu polnudki tahtmist enam proovida. See oli minu jaoks küll väga üllatav.

Mul oli sellest naisest kahju, kui mõtlesin, millistest naudingutest ta ilma on jäänud. Aga see daam hakkas mind väga huvitama ja ma otsustasin temaga suhtlust jätkata.

Naine rääkis mulle, et talle tundus aina enam, et ta mees on tegelikult gei. Mehel oli nõukogude ajal võimatu seda tunnistada. See oleks võib-olla välja tulnud, kui ta oleks vanapoisiks otsustanud jääda. Seega oli lihtsam ja mugavam koos naisega elada. Nad olid head sõbrad ja võis isegi öelda, et omal moel armastasid teineteist, kuid füüsilist tõmmet ei olnud.

Naine pühendas oma elu tööle õpetajana koolis ja oli oma eluga rahul. Kuni ühel päeval mees teatas, et tahab lahku minna. Naine isegi ei väga ei uurinud, miks. Kui nii, siis nii.
Mees oli mõne aja üksi, kuid siis kuulis naine, et ta olevat ühe sõbraga välismaale kolinud. Ju siis Hollandis või Saksamaal, kus nad praegu elavad, on geidel lihtsam.

Mina tundsin huvi, mida naine siis vallalisena tegi ja kas tal kedagi ka oli. Naine aga muigas ja ütles, et tal oli üks vanem seksiõpetaja. Õpetajanna tunnistas juba varem öeldut, et kuni 40. eluaastani oli seks talle täiesti võõras, siis aga tutvus ta koolis ühe oma õpilase vanaisaga.
Kui seda kuulsin, siis mõtlesin küll, et kukun toolilt maha. Mida leiab üks 40aastane naine endast palju vanemas mehes? Aga naine selgitas, et see mees tegi lahti tema ukse naudingute maailma. Ja seda maailma jagas ta peagi ka minuga.
Naine kahetseb nüüd vaid seda, et ta varem naudingute juurde teed ei leidnud.