Olude sunnil

Kui elukaaslane ja lapse ema sõbraga ära läks neli aastat tagasi, siis otsustasin mitte kodus passida ja ikkagi mõne hingesugulase enda kõrvale leida.
Minu vanuses ei ole enam kõige lihtsam normaalset kaaslast leida, kõik endavanused variandid on koos lastega ja väljas käies olen ka täheldanud, et igal välimuse põhjal normaalsel naisel on kaaslane.
Seega hakkasin mingi aeg pinda sondeerima ka tutvumisäppides. Võin öelda, et lugemine, kui paljudega olen kokku saanud, on ammu sassi läinud. Mõne üksikuga olen ka intiimsuhteni jõudnud, kuid õnne see pole siiani toonud ja reaalsed “sõbrannad” on ikka leitud öölokaalidest või lihtsalt, kuidagi kokku sattunud.

Otsus saab tehtud puhtalt piltide järgi, mis ongi peamine kitsaskoht, sest teatud kaader paneb endast viis aastat vanu pilte ja viie aastaga võib inimene teatavasti kardinaalselt muutuda. Normaalkaalus naisest võib saada ligi 100kilone, rasvaste juustega, meestes kibestunud vanatüdruk, kes arvab endast ei tea mida ja on veel pahane, kui kohting katkestada.

Kümneid kordi olen ma viis meetrit enne ümber pööranud ning sõnagi lausumata minema läinud ja tulbikimbu prügikasti lennutanud, sest mind on petetud – näidis ei vastanud tegelikussele. Miks inimene paneb endast vana pildi? Mis ta sellest saab? Olen nõutu. See ei päästa ju midagi, kohtudes pead ikka tõele otsa vaatama ja aru andma, et oled selline nagu oled ja nooremaks ja ilusamaks valetades ei muutu midagi sellest.

Äpp Tinder

Tinder on ilmselt nendest gps-põhistest (satelliitnavigatsiooni süsteem) suhteäppidest kõige tuntum ja ilmselt on seal ka kõige rohkem normaalsemaid inimesi, vähemalt minu praktika ütleb nii. Kuigi soovitud matche ehk klappimisi on kahtlaselt vähevõitu ja vahest tundub, et süsteem genereerib sulle suvalisi kandidaate seal oma tarkuse järgi. Võin saapa ära süüa, et poleks sellisele naisele kunagi like vajutanud, aga ometi tuleb match, mis teeb selle ülimalt kahtlaseks. Ilmselt on see kõik üks suur pettus, nagu püramiidskeemidki. Hea, et pole veel tasulise versiooni eest raha välja käinud, mis on teadupoolest veel päris krõbe ja ilmselt olulisi eeliseid siiski ei anna.

Äpp Twoo

Kui selles äpis vasakule ja paremale lükata, siis jääb küll mulje, et kogu „teine Eesti” on sinna äppi kolinud, normaalsed naised “sinu piirkonnast” saavad suhteliselt ruttu otsa ja siis hakkab süsteem väljaspool vanusepiiri olevaid 40 + naisi pilduma ja nendel juba lõppu ei tule. Need lihtsalt ei saagi otsa.
Vahel hakkab piinlik telefoni käes hoida. Tule taevas appi, mis kaader seal omale eluõnne otsib. Just selle sama äpi pärast tegin ka sellistes keskkondades mingi aeg aastase pausi, aga nüüd olen ikka tagasi. See on nagu omamoodi narkootikum, et äkki nüüd tuleb see õige...

Äpp Badoo

Võrreldes eelmainitud Twooga on seal jälle teine äärmus, laineid löövad peamiselt botoxiga täidetud huultega slaavitarid, kelle põhivarustusse kuulub iPhone nutitelefon ja vähemalt üks pilt peab olema tehtud enda peegelpildist.
Odavama klassi nutiseadet ei ole mina seal veel kohanud, vähemalt nende hulgas, kes ennast peeglist pildistavad. Taustaks on muidugi mõni välismaine kuurort või uhkem hotell, igatahes, kõik peab särama.
Sellistega kohtudes peab ilmselt rahakott puuga seljas olema, piltidega öeldakse ära, millise rahakotiga kavaleri oodatakse, kuid nad on ilmselt ära unustanud, et enam ei ole 90ndad. Täiesti tavaline äratõusnud pööbel, kelle elukohaks on märgitud Maardu või Lasnamäe, isehakanud oligarhidest supermarketite müüjad.

Nädalavahetustel turistid

Olen täheldanud, eriti Tinderis, ühte kindlalt seaduspärasust. Nimelt viskab nädalavahetustel hordide kaupa Soome ja Peterburi kruiisituriste. Seega kes üheöö romanssi soovib, sellel tuleks just nädalavahetustel nutitelefonile sõrmedega valu anda.

Üldiselt võib kokku võtta, et nendes keskkondades on peamiselt ikkagi rikutud kaup, elus pettunud üksikemad, vananevad vanatüdrukud, enesemüüjad ja petised, kes ei pea paljuks enda kohta kogu elulugu kokku valetada.
Olen aastate jooksul kohanud samu inimesi erinevaates keskkondades, erinevate nimede ja juustevärviga ning erinevast ajastust pärit piltidega.

Kohtinguportaalide kundesid võiks kokku võtta ühise nimetaja alla - defektiga inimesed, mina kaasa arvatud ja nii mina, kui kõik sealsed saavad sellest ise ka aru. Õige inimene tuleb ikka siis su kõrvale, kui selleks on õige aeg.