Esimene avalik tüli ehmatas

Nende esimene tüli suuremas seltskonnas ehmatas kaaslasi, sest keegi polnud näinud neid teineteise peale häält tõstmas. Keegi ei mäleta tagantjärele, millest see esimene avalik tüli tekkis. Arvatavasti algas kõik pisiasjast. Keegi ei tea ka, kui palju nad kodus kahekesi või laste juuresolekul tülitsesid.
Kui teineteise kallal näägutamine muutus juba tavapäraseks, arvasid paari tuttavad, et ega sel abielul enam pikka iga ole. Kaua sa ikka koos elad inimesega, kellega pidevalt eri arvamusel oled ja samas ei viitsi ka väga tema arvamust ära ka kuulata.

Ükskõik, kas poliitika või puuviljad

Ajapikku harjusid tuttavad jälgima, millest tülid tekivad. Kui eelmisel koosviibimisel läksid Aina ja Juhan tülli poliitika pärast, sest Aina üldiselt toetas valitsust ja Juhan kategooriliselt mitte, siis järgmisel korral üritati poliitikast mitte rääkida. See aga ei välistanud, et üks abikaasadest teema ise üles võttis. Sel korral võisid aga pooled vahetuda sõltuvalt hiljuti toimunud sündmustest – Juhan võis üldiselt toetada valitsust, aga Aina kategooriliselt mitte. Vihaseid vaidlusi ei olnud võimalik prognoosida ja ära hoida.
Üks tüli tekkis teemal, kas välismaiseid puuvilju tasub osta. Juhan arvas, et mürki ei tohi sisse süüa, aga Aina arvas, et Euroopa Liidu ja meie riigi kontrolliasutused on piisavalt tugevad, et mitte oma elanikke toiduga mürgitada.
Tihti juhtus nii, et kui räägiti mingist lauljast või näitlejast, siis üks ütles, et ta on geenius, teine väitis aga, et kõnesolev isik on tühisus ise.
Alati tekkis tüli ka näiteks jalgpalli suurvõistluste ajal, sest Aina kaldus fännama meeskondi, kus oli rohkem ilusaid mehi, Juhan aga pidas neid naeruväärseteks eputisteks. Kui mõni Aina lemmikmeeskondadest jõudiski kaugele, siis Juhani meelest teenimatu õnne või kohtunike vigade tõttu.

Alati riid kojumineku pärast

Kui n-ö temaatiline tüli oli vaibunud, läksid nad õhtu lõpu poole tavaliselt tülli selle pärast, millal hakata koju minema. Kui nad olid tulnud autoga, olenes suhtumine sellest, kumb oli sel õhtul kaine autojuht. Tema tahtis varem koju minna, aga see, kes võis napsi võtta, tahtis kauemaks jääda. Ühtlasi hakkasid siis meenuma eelmised korrad ja järgnesid vastastikused süüdistused, kes ja millal oli kojusõiduga venitanud.
Iga viie aasta tagant toimuvatel koolikokkutulekutel ei jõudnud klassikaaslased ära imestada, et Aina ja Juhan saabusid ikka koos ja olid abielus. Seega pidi neil kodus ka piisavalt õnne, rahulolu ja üksmeele hetki olema. Neil sirgusid korralikud lapsed. Tütar astus ülikooli, poeg läks aga pärast gümnaasiumi tööle.

Tegid üllatusi

Hoolimata kõigest sellest ilusast ja positiivsest suutsid Aina ja Juhan üllatuse serveerida. Ühele sõpruskonna koosviibimisele ilmusid nad eraldi. Aina tuli varem ja kui teisid küsisid, mis Juhaniga juhtus, ütles ta külmalt, et nad ei ela ammu koos, ja tema ei tea Juhanist midagi. Veel ütles ta, et sellise inimesega ei ole võimalik ju koos elada. Juhan saabus aga seltskonda nii, nagu ta ei tunneksi Ainat.
Kui teised olid ära seedinud uudise, et Aina ja Juhan elavd nüüd lahus ja pinged on möödanik, suutsid nad serveerida uue üllatuse ja üsna kiiresti omavahel jälle tülli minna. Seekord oli teemaks nende tütre elukaaslane, kellest Juhan midagi ei pidanud ja nimetas teda äpuks. See vastasseis on vist elustiil, mida pole soovigi muuta, arvasid mõned kaaslased lahutatute tüli nägemise järel.