Pärnumaa vaieldamatuks eeliseks on seegi, et siin toimub rohkelt üritusi, mis on spetsiaalselt just peredele mõeldud. Alustades Rõõmsate Laste festivalist ning lõpetades temaatiliste õhtute ja töötubadega raamatukogudes, koolides, Maarja Magdaleena Gildis ning mitmetes teistes kohtades.

Lasteaiakohad ja korralikud koolid garanteeritud

Seda, et Pärnumaa on mõnus paik lastega peredele, kinnitab ilmekalt seegi, et lasteaias käivate laste arv on aasta-aastalt üha kasvanud. Erinevalt paljudest teistest suurematest linnadest ei vaeva Pärnut isegi lasteaiakohtade põud. Terves maakonnas on kokku 14 eralastehoidu ja 48 lasteaeda, viimastest kaks on erakätes. Kusjuures lähiajal luuakse lasteaedu juurdegi, et ikka igale lapsele oleks koht garanteeritud.

Boonuseks on seegi, et lõviosa lasteaedadest asub looduskaunites paikades, mere või jõe läheduses, mis tagab väikestele põnnidele ideaalse õpi- ja kasvukeskkonna.

Pärnumaal on haridus prioriteediks ja sellele pööratakse suurt rõhku. Maakonnas on kokku 7 lasteaed-algkooli, ligi 30 põhikooli — individuaalsele õppele keskendunud Pärnu Waldorfkool ja Vabakool teiste seas — ning 10 gümnaasiumi, mis pakuvad nii reaal- kui ka humanitaarharidust vabariiklikult arvestataval tasemel, väljaspool kodulinnagi tuntud Pärnu Koidula Gümnaasium ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium teiste seas.

Maakonna omaette tegijaks on kujunenud Pärnumaa kutsehariduskeskus, kus saab selgeks väärt ameti nii põhi-, kesk- kui ka kõrghariduse baasil. Tegemist on ühe suurima kutse- ja täiendusõppekeskusega Eestis, kus on nähtud palju vaeva, et uued õppekavad ning suurepärased õpitingimused välja arendada.Veel on Pärnumaal rakendusliku kõrghariduse omandamise võimalused, seda pakuvad nii Tartu ülikooli Pärnu kolledž kui ka Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekool.

Huvikoolidega anded õitsele ning silm särama

Pärnumaalt leiab eest lõputu arvu huvi- ja hobiringe. Toimetamist jagub nii neile, keda kütkestab võimlemine, ballett, tants või ratsasport, kui ka neile, kes armastavad jalgpalli, korvpalli ning tenniseväljakutel mõõtu võtta. Lisaks on loodud suurepärased võimalused nii ujumiseks kui ka sõudmiseks.

Pärnu rulapark

Maakonnas tegutseb kokku 12 avatud noortekeskust ning mitu muusika-, tantsu- ja kunstikooli. Omalaadses Pernova hariduskeskuses on sisse seatud eraldi loodus-, tehnika- ning motomajad, kus saab oma lemmikhobiga süvendatult tegeleda. Veel leidub arvukalt matkaradu, kus otse loodusest teadmisi ja elamusi ammutada.

Nii võibki julgelt öelda, et teist sellist pere- ja noortesõbralikku maakonda Eestis pole. Tule ja veendu selles ise, tutvudes maakonna võlude ja võimalustega alustuseks siin.