Vanemad ütlesid mulle, et kui midagi teed, tee hästi. Sa ei ole nii rikas, et osta odavaid asju. Ka õpetasid nad oma eeskujuga mulle töökust.

Mulle annab elus jõudu see, kui ma midagi teen ja see hästi välja tuleb. Siis unustan selle, kui raske oli midagi saavutada. Urmas Ott ütles: „Jõudu annab sära vaatajate ja kuulajate silmades.“ See ongi tõsi!

Armastus on mulle õpetanud, et armastus on üks suur töö. Nii palju kui sa ise annad, saad ka vastu, midagi ei kuku taevast sülle iseenesest. Armastus on mulle õpetanud kannatlikkust, õiglust, teineteise austamist, ka teineteisele teatud vabaduse andmist. Alati tuleb teineteist ära kuulata. Ja tegelikult on just armastus see, mis annab jõudu.

Mees peab olema mehelik, tema peale peab saama kindel olla. Põhimõtteliselt meeldib, kui mees on pikk ja ilus.

Viimati naersin ilmselt mõne hea anekdoodi peale. Mul on sõpru, kes oskavad häid anekdoote rääkida ja teevad seda hästi. Aga meelde ei jää need mulle kunagi. Ja väike pooleteiseaastane tütrepoeg oskab selliseid asju teha, mis ajavad südamest naerma.

Viimast nuttu ma ka ei mäleta! Viimase viie aasta jooksul kohe kindlasti mitte.

Suurim valearusaam, mis inimestel minu kohta on. Seda ma ei tea, sest ma puutun kokku inimestega, kes mind tunnevad. Ja nemad teavad väga hästi, milline ma olen. Ja keda ma ei tunne, nende arusaama ma ei tea. Aga üks inimene, kes minuga pole elus kunagi kokku puutunud, kirjutas minust ühe essee. Ja kirjutas nii palju õiget, et mind pani kohe imestama, kui täpselt ta mind kirjeldas. On hämmastav, et inimene, kes mind ei tunne, on minu iseloomu nii-öelda läbi hammustanud. Mulle see meeldis.

Minu parim iseloomujoon… ma ei ole eneseanalüüsiga tegelenud, ma ei tea, kas mul neid häid üldse ongi. Abikaasa Benno ütleb aga, et neid on nii palju, et ta ei oskagi midagi eraldi välja tuua. Tegelikult on artistid kõik natuke egoistid, muidu ei saa.

Minu kõige halvem komme on laiskus. Võiks ennast rohkem tagant sundida – näiteks peaks rohkem sporti tegema.

Ma tahaksin ära käia Austraalias. Ja Jaapanis. Üldse käia kohtades, mis seni käimata.

Minu elu tipphetk oli võib-olla Sopoti lauluvõistlus 1984. aastal. See oli esimene suurem tunnustus, mille osaliseks sain.

Minu lemmiksöök on kõik see, mida abikaasa teeb – ja ta teeb kõike ja väga hästi! Praekartul on alati hea, selle vastu ei saa miski. Abikaasa tehtud ahjukartulid küüslauguga on tohutult head!

Minu hobi oli varasematel aastatel kudumine ja heegeldamine, loodan sellega jälle tegelema hakata. Koera tahaks jälle võtta. Praegu sisustan vabad päevad meeleldi tütrepojaga.

Elukiri