Laulja ja laulupedagoog Urve Tauts lausa hõiskas pärast poolfinaali: „Fantastiline, fantastiline, Elina!”

Näitleja Ülle Lichtfeldti sõnul kõlas „La forza” Elina esituses täiesti fantastiliselt ja tema sensuaalne esitus lähendas ooperit poplaulule. „Mulle meeldis ka Stig Rästa „Home”, aga Elina Nechayeva on täielik üllatus."

Milline on olnud Elina teekond?
Elina Netšajeva, nüüd tema enda soovil Nechayeva on sündinud Tallinnas. Ta laulis 15 aastat kooris Raduga. 2011. aastal lõpetas ta Tallinna Prantsuse Lütseumi ning osales klassikalise laulu ettevalmistuskursusel Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Aastatel 2011-2014 õppis Elina Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudis laulmist Eda Zahharova lauluklassis. Seejärel õppis ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistratuuris ning lõpetas selle eksternina 2016. aastal.
Kaks korda on Elina jõudnud "Eesti otsib superstaari" televoorudesse ning võitnud koolidevahelise Vene romansi konkursi.
Tallinnas 2013. aastal toimunud noorte lauljate konkursil Laulusild saavutas Elina eikkoha ja sai preemiaks Verdi-nimelise Milano Konservatooriumi ooperistuudio tundides osalemine.
Laia publiku hulgas tuntuks sai Elina ETV konkursil "Klassikatähed 2014", kus ta pääses kolme finalisti hulka.
2015. aastal võitis Elina professor Tiit Kuusiku nimelisel rahvsusvahelisel lauljate konkursil Pärnus II preemia ja laureaaditiitli.
2017. aastal pääses ta 1500 osaleja hulgast rahvusvahelise konkursi Neue Stimmen finaali kahekümne naise hulka.
Aastatel 2015-2016 mängis elina külalisena Eesti Draamateatri lavastuses "Kaart ja territoorium".
Lisaks EZMA Muusikaagentuurile teeb ta koostööd Eesti Kontserdiga ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professori Helin Kapteniga ning esineb kontsertidega kodu- ja välismaal.

Elina laulupedagoog Eda Zahharova, kes juba kaheksa aastat iga päev talle laulutunde annab, ütles, et helilooja Mihkel Mattisen avastas Elina ja tema hääle Facebookist ning kirjutas spetsiaalselt Elinale laulu „La Forza”
Kuna Elina on professioonilt ooperilaulja, esitab ta ka laulu n-ö ooperikeeles. Elina ise on ka laulusõnade autor koos
Ksenia Kuchukovaga. Ooperid on enamasti ju itaaliakeelsed, ütles Elina teleintervjuus Anu Välbale saates „Hommik Anuga”, sellepärast on ka laul itaaliakeelne. Kui saatejuht pööras tähelepanu laulja figuurile, öeldes umbes nii, et kui oled koloratuur, siis na don ju enamsti volüümikad, aga Elina on ju õbluke. Elina vastas, et ei laulda mitte kilodega, vaid lihastega.
Koloratuursopran Margarita Voites imestas, kust see on see võetud, et koloratuursopranid peavad paksud olema: Vaata Veera Neelust.” Ka endine alpinist, sportlik koloratuursopran Anu Kaal oli läbi oma lavaelu sale ja kindlas kaalus. Ka noorel koloratuursopranil Margarita Voitesel oli sale piht ja figuur! „Nad imetlevad nii näosaates kui ka Elina puhul kõrgeid noote. Aga mis on kõrge noot?” küsib Voites. See pole kuidagi kehakaaluga seotud. Elina voce pakkus suurt huvi ka astroloog Eda Pauksoni viiuldajast pojale ja õhutas küsima lisa Margarita Voitese kui teadja käest. Heli Lääts jõudis enne siit ilmast lahkumist öelda, et Elina jõudis eikellegimaale ja registreid muutmata väga kõrgetele redelipulkadele: "Ta hääl on nii puhas ja ta on nii meeldiv noor laulja. Ma olen teda niimitu korda kuulanud ja ka laul on ilus.”

Kui sopranid ja teised on arutanud, mis liiki sopran Elina ikkagi on, siis Mall Vasar (Harri Vasara poja Aarne Vasara lesk) ütles: „Elina on ju kosmiline sopran. Ka oma intervjuus saates „Hommik Anuga” rääkis Elina, et lapsena tahtis ta kosmonaudiks saada ja vokaalitaevas saigi! Haruldane hääl!”

„Aga teaterrr ei vaja teda," põristas Elina õpetaja Eda Zahharova tähendusrikkalt r-tähte. Kas suurepärast sopranit ootab Miliza Korjuse saatus - teda Estonia ei vajanud ja ta sai maailmakuulsaks.