Kui ma olin räägitu üle aru pidanud, küsisin, kas ta leiab nädalavahetusel ühe tunni aega, et veeta see tütrega pargis. Ta oli selle küsimuse lihtsuse üle justkui pisut üllatunud, kuid nõustus, et tunnikese pargis veetmiseks leiab ta küll. Kui me järgmisel nädalal uuesti kokku saime, oli tema eelmise nädala karmi, allaandnud näoilme asemel väike naerusäde. Ta rääkis mulle oma imelisest jalutuskäigust tütrega pargis, sellest, kui õnnelik ta tütar oli olnud ja kuidas väljas veedetud aeg oli Sophiale rohkem energiat andnud – et see oli parim asi, mis ta nende aastate jooksul oli teinud. Sellel väikesel muudatusel suurema aktiivsuse suunas oli paari kuu pärast Sophia elule koosmõju efekt ja ta elu oli nüüdseks täiesti muutunud. Tal olid koos tütrega korrapärased trenniajad, mil nad läksid kas matkama, mängisid tennist või ujusid. Ta lõpetas nädalavahetustel joomise ja käis kokanduskursusel. Ta ei olnud enam kroonilises kurnatuses. Ka tema tööalased saavutused olid palju tõhusamad.

Vaid ühe väikese sammu abil tervema ja õnnelikuma elu poole sai Sophia hoo sisse, tänu millele oli ta elu üheksa kuu pärast palju tervem ja õnnelikum.

Just SUURELT unistamine ning seejärel väikeste, pidevate paranduste tegemine võib su tervise ja elu põhjalikult ümber kujundada.

Kui sa tahad tõesti midagi saavutada, unista end seda tegemas. Unistuste seadmine on võimas. See on kõige tõhusam viis, kuidas oma elu paremuse suunas muuta.

Kahjuks usuvad paljud meist, justkui oleks isiklikest ja ametialastest eesmärkidest unistustena mõtlemine kuidagi labane või tobe. See ei ole nii. Unistused motiveerivad meid rohkem saavutama. Kui mõned unistused on hiiglaslikud – nagu uue tehnoloogia leiutamine või organisatsiooni nullist ülesehitamine –, võivad need olla ka kui tahes väiksed – kas 10 km võidujooks, sügavamini magamine, tõhusam töötegemine, parem keha, haigusest jagusaamine või mõne kindla muusikapala selgeksõppimine.

See, mis tipptegijatest sportlasi teistest eristab, on nende pühendumus treeningule pidevalt kõrgel tasemel. Samaväärselt ollakse pühendunud sellele, kuidas ühitada elu oma eesmärkide ja unistustega. Selle grupi sees on veel üks tegur, mis eristab isegi eliitsportlasi: pühendutakse sellele, et olla iga järgmine päev veidigi parem eelmisest.

Selleks et elada elu, kus sa saavutad oma potentsiaali, tuleb parandada seda, kuidas sa sööd, magad, liigud ja mõtled ühe väikese sammu haaval. 1% muutus ei tundu justkui palju olevat, aga need väikesed paranemised selles, kuidas sa elad iga päev, tugevdavad su elu. See on täpselt see, mida Sophia tegi kuni võimsa efektini.

TARKUSESÕNAD

"Edu tähendab paari lihtsat tegevuskava, mida iga päev järgitakse.Läbikukkumine on lihtsalt paar viga hinnangute andmises, mida iga päev korratakse."
Jim Rohn

Me oleme tihtipeale silmitsi elu pealtnäha ületamatute raskustega. Paljudel juhtudel defineerivad just need raskused meid. Me ehk ei peagi nendest jagusaamiseks kõvemini püüdma, reageerima ja peale tormama. Ehk tuleb meil hoopis sammuke tagasi astuda, puhata, taastuda, uueneda ja vastata proovikividele strateegiliselt. Igapäevane parem uni, korralik söömine ja trennitegemine võib aidata meil kõigil parandada oma sooritusvõimett ja tervist, mis ongi võtmeks, kuidas tulla toime elu suurte ülesannetega. Enne, kui meid edu saadab, võib kuluda mitu katset uute strateegiate, taktikate ja oskustega.

„KOOSMÕJU EFEKT. Maga, söö, liigu, mõtle paremini“, kirjastus Pegasus