Spetsiaalsed libedusevastased tallad ohutuks liikumiseks on hea kingitus just eakale inimesele, aga neid sobib kanda ka noorematel, sest libedal ajal on oluline viia kukkumisrisk miinimumini.

Libisemisvastased jääteravikud sobivad erinevatele jalatsitele, neid on lihtne ja mugav kasutada.

Tasakaalupadi

Tasakaalupadi on hea abivahend, kuna see parandab kehaasendit, tasakaalu ja koordinatsiooni. Küpsesse ikka jõudnutel aitab tasakaalupadi edukalt süvalihaseid treenida, ennetab ja vähendab seljavalusid.

Harjutuste sooritamine tasakaalupadjal parandab kehatunnetust ja vähendab kukkumise riske.

Kuna tasakaalupadja üks pool on kaetud väikeste nagadega, saab seda kasutada ka jalataldade massaažiks. Massaaž parandab jalgades vereringet, lihased lõõgastuvad ning pinge väheneb.

Kokkupandav jalutuskepp

Jalutuskepp pakub lisatuge ja turvatunnet. Seda on võimalik mugavalt kokku pakkida ning hõlpsasti kotis kaasas kanda.

Jalutuskepi pikkus on reguleeritav.

Libisemisvastane vannimatt

Tihti juhtuvad õnnetused just vanni ja dušinurka sisenedes või sealt väljudes. Libedatel pindadel on soovitatav kasutada spetsiaalset libisemisvastast matti.

Matt dušinurgas või vannipõhjas aitab tunda end vannitoimingutes kindlamalt ja turvalisemalt ning vähendab kukkumise riski.

Massaažimatt jalgadele

Jalamassaaži matil kõndimine alandab vererõhku ja parandab üldist kehalist liikuvust ning tasakaalu. Jalataldade massaaž stimuleerib jalatalla närve ning selle kaudu kiireneb keha ainevahetus ja vereringe, mis omakorda aitab võitu saada väsimusest, leevendab närvivalu ja lihasväsimust, stimuleerib soolte tööd ja tugevdab immuunsüsteemi.

Massaažimati kasutamine avaldab positiivset mõju nii kehale kui vaimule.

Allikas: www.itak.ee