2. Kaitse oma nägemist õige toiduga
Kindlasti oled kuulnud, et porgandi söömine mõjub nägemisele hästi. Iseasi, kui tõsi see on, kuid juur-ja puuviljaderohke menüü aitab säilitada head nägemist küll. Eriti hästi mõjuvad nägemisele tumedamate lehtedega köögiviljad nagu lehtkapsas ja spinat. Erinevad uurimused näitavad, et silmatervisele mõjub kasulikult ka kalas leiduvad omega-3 rasvhapped.

3. Säilita oma vanusele ja pikkusele õige kehakaal
Ülekaalulisus ja rasvumine mõjutavad ka silmi, sest suurendavad riske haigestuda diabeeti ja teistesse haigustesse, mis võivad kaasa tuua nägemise halvenemise.

4. Kanna korralikke silmakaitsmeid
Kui teed sporti või tegeled välitöödega, siis kanna kindlasti korralikke kaitseprille, mis hoiavad silmi erinevate võimalike välistegurite eest. Korralikel kaitseprillidel on turvaklaasid ja kvaliteetsed sangad, lisaks on paljudel klaasidel UV-filtrid ja need on tehtud kvaliteetsemast materjalist kui plastik. Taolisi prille müüvad spordi-ja ehituspoed.

5. Loobu suitsetamisest. Või tegelikult ära kunagi isegi alusta!
Suitsetamine on halb nii su silmadele kui ka kogu kehale. Erinevad uurimused on näidanud suitsetamise seost mitmete haigustega, näiteks katarakti ja silmanärvi kahjustustega.

6. Ole lahe ja kanna päikeseprille
Päikeseprillid on küll ägedad moetooted, kuid nende kõige olulisem töö on siiski silmade kaitsmine päikese ultraviolettkiirguse eest. Kui ostad uusi päikeseprille, siis kontrolli, kas nende klaasidel on 100-protsendiline UV-A ja UV-B kaitse.

7. Anna oma silmadele puhkust
Kui vaatame väga pikalt ja pingsalt arvutit või mõnd muud seadet, siis tihtipeale unustame pilgutada. Pilgutamine on aga oluline, sest see niisutab silmi. Mitte pilgutades muutuvad silmad kuivaks, soodustades erinevaid probleeme ja põletikke. Proovi järgida 20-20 reeglit: iga 20 minuti tagant vaata 20 meetri kaugusele 20 sekundit.