Niisugused meetodid erinevad oluliselt lihtlabasest posimisest ning täiendavad teaduslikku meditsiini, kuid ei asenda seda.

Ka tervendaja Ervin Hurt on sama meelt. "Mul on tänapäeva tavameditsiini osas suur respekt, ma ei ole selline inimene, kes arste eiraks. Ma ikka julgustan enda poole pöörduvaid inimesi, et mündil on kaks poolt. Arsti juurde tasuks ikka kohe pöörduda ägedate tervislike seisundite puhul. Tervendajate juurde võib pöörduda luude- ja liigesevaludega, pingete, meeleoluhäiretega," rääkis Hurt Õhtulehele.

Kuid tohtrid tõdevad, et tõenduspõhine meditsiin ei ole kahjuks kõikvõimas, arstid eksivad mõnikord ja Eestis ei ole vajalik arstiabi sageli õigeaegselt kättesaadav.

"Seetõttu on hädasolijate kiusatus mujalt abi otsida mõistetavgi, eriti kui lubatakse nii väga soovitud täielikku paranemist. Kahtlemata on lapsed kõige rohkem ohustatud, kuid soovitame täiskasvanutel hoida ka oma tervist ja suhtuda kriitiliselt tänapäeva infouputuses rohkesti leiduvasse teabesse kõikvõimalikest imerohtudest, mille levitajatel on tihti selgelt kasumlikud eesmärgid," hoiatavad arstid.