Talvik rõhutas ka korralikku toitumist ja magamist ning liikumist. Immuunsüsteemi tugevdamiseks andis ta järgmised nõuanded:

1.Peske vähemalt 10 korda päevas käsi ja võimalusel kuivatage paberkäterätikuga, mitte mingil juhul aga ühise käterätikuga.

2. Sööge väga C-vitamiini rikkaid astelpajumarju või jooge astelpajumahla. Võib teha ka sooja astelpajujoogi koos meega.

3. Sööge küüslauku. See ei ravi haigusi, aga mingil määral peletab viirushaigusi eemale.

Talvik soovitas veel ka punast päevakübarat, millest tuleb allapool juttu.

Virge Sokk Tõrva Benu Apteegist ütleb, et kindlasti on immuunsüsteemi tugevdamisel ja haiguste eemalhoidmisel omal kohal tervislik toitumine, piisav liikumine värskes õhus, karastamine ja puhkus.

Üheks heaks vahendiks immuunsüsteemi tugevdamisel on punast päevakübarat sisaldavad preparaadid. Punane päevakübar on Lõuna-Ameerikas metsikult kasvav taim, mida kohalikud indiaanlased on kasutanud juba aastasadu loodusliku ravimina infektsioonide vastu ja haavade kinnikasvamise kiirendamiseks. 

Punane päevakübar tugevdab immuunsüsteemi, suurendab haigusest paranemise efektiivsust, kiirendab organismi haigusjärgset taastumist ja suurendab vastupanuvõimet ületöötamise korral. Punase päevakübara preparaatidest on saadaval tinktuurid, siirupid, närimis- ja imemistabletid ning tabletid ja kapslid. 

Griposani siirup sisaldab lisaks punasele päevakübarale ka taruvaigutinktuuri ning pärnaõie- ja männipungaekstrakte, mis kõik aitavad organismil võidelda viiruste ja haigustekitajatega. Punase päevakübara preparaate kasutatakse 21-päevase kuurina, siis tuleks teha kolmenädalane paus ja vajaduse ilmnedes uuesti kuuri korrata. 

Haiguse korral võib annust suurendada, sest kui preparaate haiguse ajal manustada, on sümptomid kergemad ning haigus kulgeb kiiremini ja kergemalt. 

Teesõpradele on apteegis olemas näiteks gripitee, millega on soovitatav haiguste perioodil teha kümnepäevane ravikuur. Jooma peaks üks-kaks tassi teed päevas. Gripitee koostises on paiseleheleht, mesiputkeleht, üheksavägiseleht, raudrohuõisik ja siilkübaraürt.

Immuunsüsteemi tugevdajana võib veel kasutada greipfruudiseemnete ekstrakti vedelikuna või erinevate tablettidena. 

Greipfruudiseemnete ekstrakt on looduslike bioflavonoidide ja C-vitamiini kontsentraat, mis saadakse greipfruudiseemnetest ja koorest. Bioflavonoidid võivad juba väikeses kontsentratsioonis hävitada mitmesuguseid erinevaid kahjulikke mikroorganisme ning ei ole seejuures inimorganismile toksilised. Immuunsüsteemi tugevdamiseks piisab kuuajalisest kuurist kas ekstraktiga või tablettidega. 

Citrosepti võivad kasutada ka lapsed. Greipfruudiseemnete ekstrakti puhul on vaja alati apteekriga nõu pidada, sest see ei sobi kokku osade südame- ja vererõhuravimitega. 

Üheks väga tõhusaks looduslikuks immuunsüsteemi tugevdajaks on taruvaik ehk proopolis. Tegemist on paljude tervendavate omadustega ainega, viiekümnest komponendist koosnev taruvaik suurendab organismi kaitsevõimet, teeb kahjutuks mürke, vaigistab valu ja põletikku, parandab vereloomet ja haavu ning asendab isegi antibiootikume. Apteegist võib taruvaiku leida tinktuurina, imemistablettide ja siirupite koostises. Eriti efektiivne on taruvaik kõrva, kurgu, nina ja suu limaskesta põletiku, nahahaiguste, põletuste, hingamisteede ja seedetegevuse häirete ravis. 

Haiguste perioodil on hea tarvitada ka C-vitamiini. Normaalse toitumise ja tervislike eluviiside puhul ei teki C-vitamiini defitsiiti väga kergesti, kuna seda vitamiini leidub väga paljudes toiduainetes.

Taimse päritoluga toiduainetest saame C-vitamiini mustast sõstrast, kibuvitsast, lehtkapsast, hapukirsist, mädarõikast, petersellist, astelpajust, paprikast ja tsitruselistest. Vitamiini puudujääk tekib kergesti alkohoolikutel, suitsetajatel ja järjepidevatel antibiootikumide tarbijatel, samuti vale toitumise ja kauaaegse stressi puhul. Pidevalt suurtes annustes tarbitud vesi vähendab samuti mõnevõrra C-vitamiini varusid organismis. 

Ohutuks C-vitamiini annuseks on täiskasvanutel 1000 milligrammi ööpäevas, siin tuleks arvesse võtta nii toiduga saadud kogust kui ka preparaadina manustatut. C-vitamiini defitsiidi tunnusteks on väsimus ja immuunsuse nõrgenemine. Apteegis on C-vitamiin saadaval erinevates annustes alates 50 milligrammist kuni 500 milligrammini, nii närimis- kui tavaliste tablettidena. C-vitamiin on ka paljude immunsüsteemi tugevdavate preparaatide koostises. 

Elukiri