Uuringus osalenud, kes võtsid programmi esimesel aastal kaalust alla, suutsid kaotatud kilode tagasitulekud vältida kogu teise aasta jooksul. Varasemast on teada, et umbes 40% mistahes dieedi käigus kaotatud kaalust tuleb tagasi aasta jooksul, viie aasta möödudes aga kogunevad tagasi peaaegu kõik varem langetatud kilod.

„Teil on tarvis vaid vannitoakaalu ja Exceli tabelit või tükikest millimeetripaberit,” ütles Cornelli toitumis- ja psühholoogiaõppejõud ning uurimistöö vanemautor David Levitsky.

„Kuivõrd me neile ettekirjutusi ei teinud, leidis igaüks ise viisi, kuidas kehakaalu langetada. Nad vähendasid toiduportsjoneid, lõpetasid näksimise või jätsid toidukorra vahele,” sõnas Levitsky. Kehakaalust 1% kaotamiseks on enamikul inimestel tarvis ühe kuni kahe nädala jooksul vähendada päevast kaloritarbimist vaid 150 kilokalori võrra. Eesmärk oli kaotada keha algmassist kokku 10%.

Teadlased usuvad, et kaalule astumine ja kehakaalu üleskirjutamine süvendab teatud liiki käitumist, näiteks piirab söömist, ja tugevdab teist liiki käitumist, näiteks soovitud kehakaalu säilitamiseks jalutama minekut.