Apelsinimahl või pool greipi. Mõlemad sisaldavad rohkesti C-vitamiini, mille pruukimine võib lühendada külmetushaiguse kestvust.

Täisteraleib. Täisterades leidub rikkalikult vitamiine ja mineraale, sealhulgas tsinki ja E-vitamiini, mis aitavad hoida immuunsüsteemi tervena.

Must tee. Teelehed sisaldavad aineid, mis kiirendavad ninakäiku ümbritsevate rakkude tööd, aidates neil tõrjuda pisikuid.

Lõunaoode

Jogurt. Kasulikud bakterid jogurtis mõjuvad hästi immuunsüsteemile. Topsitäis elusa bakterikultuuriga jogurtit või klaas keefirit päevas tagab vajaliku koguse.

Lõunasöök

Kanasupp. Kõige kasulikum on ise keedetud puljongiga n-ö vanaema supp, mis sisaldab näiteks sibulat ja porgandit. Kuid põletikunähte aitab leevendada ka poest ostetud purgisupp. Et end veelgi paremini kaitsta, lisage paar küüslauguküünt.

Aniisikakuke. Liköörisarnaselt lõhnavad aniisiseemned mõjuvad rögalahtistina.

Õhtusöök

Roheline salat. Mõrud rohelised aedviljad – rukola (põld-võõrkapsas), salatsigur, endiivia, ürt-allikkress, kuid ka võilillelehed – omavad viirusevastast toimet ning aitavad kinnise nina ja köha puhul.

Pasta tomatikastme ja rohke küüslauguga. See teravalõhnaline mugul on üks võimsaimaid haigust tõrjuvaid toiduaineid üldse ning on väärt, et seda süüa vähemalt kaks korda päevas. Kõige tõhusamalt mõjub küüslauk toorena, kuid oma töö teeb ka küpsetatud või keedetud kujul.

Ingveritee. Ingver kubiseb viirustega võitlevatest ainetest, mille hulgas leidub selliseidki, mis ründavad just külmetusviirusi (üks koostisosa gingerool suudab näiteks ravida köha). Valage keev vesi supilusikatäiele värskele tükeldatud ingverile ning laske 2–3 minutit tõmmata.

Allikas: Targu Talita