Vanusega kaasnevat lihaskärbumist põhjustab valk ATF4, mis mõjutab lihaskiudude geene nii, et need hakkavad "nälgima" ja kaotavad seetõttu massi ning tugevuse.

Ajakirjas Journal of Biological Chemistry avaldatud uurimuses kinnitavad Iowa ülikooli teadlased aga, et on avastanud kaks looduslikku toimeainet, mis ATF4 aktiivsust vähendavad.

Üks neist on õunakoores sisalduv ursoolhape ja teine rohelistest tomatitest pärit tomatidiin.

Professor Christopher Adamsi sõnul on neil kahel ainel vanusega kaasneva lihaskärbumise ennetamisel suur potentsiaal.

"Vähendades ATF4 mõjuvad urosoolhape ja tomatidiin lihastele noorendavalt," lisas Adams.

Uurijad loodavad, et nende avastus aitab viia uuele tasemele ravivõimalused, mida saaks pakkuda keskea ületanud inimestele, et aidata neil vormis ja aktiivsed püsida.

Niisiis - söö iga päev vähemalt üks õun ja su lihased tänavad sind!

Allikas: Daily Mail