Kaotad tuju

Kui algul võib alkohol tuju parandada, siis suuremate koguste järel võib see kõikuda agressiivsusest depressioonini, kõrgenenud meeleolust kontrollimatute tegude ja sõnadeni. Alkoholi tarvitamist põhjustanud probleemid tulevad uuesti meelde ning tunduvad suuremad ja lootusetumad kui varem.

Kaotad kontrolli

Enesekontrolli kadumine võib avalduda vägivaldse käitumise, nutmise ja enesealanduse või külgekleepimisena.

Magad halvasti

Alkohol halvendab une kvaliteeti ja võib põhjustada unehäireid, sealhulgas norskamist. Oled juba hommikul ärgates väsinud ning ei pruugi seetõttu päevaste kohustustega toime tulla.
Rikud suhted sõpradega

Alkoholijoove paneb ütlema asju, mida kainena poleks öelnud. Hiljem ei ole neid võimalik tagasi võtta ning suhe parimate sõprade ja lähedastega võib olla jäädavalt rikutud. Samuti võid sattuda intiimsuhtesse, mida sa tegelikult poleks tahtnud.

Satud ohvriks

Purjus inimene on kurjategijale kerge saak. Nii võid sa tänaval või ööklubis ilma jääda telefonist, rahakotist ja väärtesemetest ning langeda ka peksmise või vägistamise ohvriks.
Satud politseisse

Rikud tervise

Alkoholijoobega kaasnevad raskused püsti seismise ja kõndimisega, mille tagajärjel võid end kukkudes eluohtlikult vigastada. Tekivad raskused rääkimisega, mis takistab sul abi küsida. Sa võid jääda suvalises kohas magama, alajahtuda, langeda koomasse või lämbuda iseenda okse kätte.

Alkoholi tarvitamine kahjustab pöördumatult aju, mäluauk järgmisel päeval pole tegelikult muu kui alkoholi põhjustatud ajukahjustus.

Alkoholi tarvitamine võib esile kutsuda voodimärgamise, mis lisaks tervisehäirele on ka piinlik.

Mis võib juhtuda juba samal päeval?

  • Istud autosse, mille juht on purjus, satud liiklusõnnetusse ja saad vigastada.

  • Satud tahtlikult või tahtmatult fotodele või videosse alasti ja kahjustad korvamatult oma mainet. Fotod või videod võivad jääda kauaks sotsiaalmeediasse ringlema.

  • Oled kaitsmata või soovimatus seksuaalvahekorras, saad mõne haiguse või jääd rasedaks.

  • Satud külmal ajal ekslema, jääd magama ja külmud ära.

  • Satud kaklusse, vigastad kedagi või saad ise vigastada – tulemuseks haigla või arest.

  • Lähed ujuma ja upud või vigastad end vette hüpates pöördumatult.

  • Jääd suitsetades magama ja põhjustad tulekahju.

  • Sured alkoholimürgistuse tagajärjel.

  • Teed mõne tüli ajel enesetapu.

  • Istud rooli purjus peaga, satud liiklusõnnetusse , mille tulemusel saad ise vigastada või põhjustad vigastusi kaassõitjatele või teistele liiklejatele.

Seega, kui jood, siis mõõdukalt!

Jaga
Kommentaarid