Fond toetas naist ka aprillis ja augustis. Seekordne ligi 1900 eurone toetus võimaldab patsiendil saada käesoleva aasta lõpuks veel kaks ravikuuri. Lootus on, et 2015. aastast võtab ravimi finantseerimise üle haigekassa - vastava taotluse on haigekassa juhatus nõukogule esitanud.

Toetuse saanud patsiendil on kaks poega ja neli lapselast. “Iga kord, kui fond mind toetab, tuleb pisar silma: maailmas on häid inimesi, kes annavad minu elule pikenduse ja mõtte. Tunne ennast hästi ja mul on jõudu. On ütlemata tore näha, kuidas lapselapsed kasvavad,” ütles ta.

Patsiendi poeg lisas: "Minul pojana on hea meel näha, et ema tervis on haiguse avastamise ja raskelt alanud ravi järgselt niivõrd paranenud ja stabiilsemaks muutunud, et elu läheb võrreldes selle eelneva perioodiga täiesti teise kvaliteediga edasi. Fondi abiga ostetud ravimitel puudub varasema keemiaravi kuuride järel olnud raske taastumisaeg ning ema on ise ka energiat täis, tegutsedes varahommikust hilisõhtuni. Ka uuringud näitavad, et haigus pole edasi arenenud. Ühesõnaga - fond ajab õiget, olulist ja suurt asja.”

Avastini kasutatakse mitmete vähipaikmete ravis, näiteks käärsoole-, pärasoole-, kopsu- või rinnavähi ravimiseks. Seda antakse tavaliselt ühe osana vähiravimite kombinatsioonist.

Avastini lisamist Haigekassa soodusravimite nimekirja taotlesid juba 2013. aasta alguses Eesti Onkoloogide Selts ja Eesti Onkoteraapia Ühing. Praegu kuulub see sinna vaid teatud vähitüüpide puhul. Munasarja kasvajaga patsientidel tuleb ravimi ostmiseks ise tuhandeid eurosid leida. Üks Avastini ravikuur maksab kuni 1800 eurot ning patsiendil võib vaja minna üle 20 kuuri.