"Tänapäevase elustiili tõttu on aga paljud lihassüsteemid lõhutud ja paljud lihased on passiivsed. Masinate, vedru- ja raadiusnurkadega on väljatöötatud tehnika, mis käivitab erinevate harjutustega organismi kõik lihased ehk pindmised lihased, süvalihased ja peenemad lihased. Seda selleks, et kogu keha oleks treenitud ja tugev," vahendab Kalbuse sõnu Pealinn.

"Pilatese spetsiaalne asend on kannad koos, varbad kergelt avatud. Tegemist on asendiga, läbi mille me kõnnime ja jookseme. Selles asendis käivituvad reie sisemised ja tagumised lihased. Seda asendit kasutatakse pilateses, et käivitada rohkem lihaseid. Pilatese tehnika juures on ülitähtis venitamine. Venitamine käib samaaegselt lihase koormamisega. Vedrud on selleks, et anda natuke vastusurvet ja vastusurve on alati elastne, samas anda paremat kehatunnetust."

Pilates stimuleerib siseelundkonda, masseerib ja lükkab sealt mürgid liikuma, parandab vereringet. Tänu sellele tõuseb immuunsus ja inimesed on tervemad. Pilates vähendab ka stressi, kuna paneb keha tootma seroteniini ehk antidepressanti.

"Kui treener on korrektse ettevalmistusega, on pilatese tehnikaga võimalik aidata kõikvõimalike hädadega inimesi. Töötame palju puuetega inimestega, nendega, kes hooldavad puuetega inimesi, kel on väga tõsised seljavaevused ja liigesteprobleemid. Pilates on hea vähihaigele ravist taastumiseks, ent eelnevalt on vajalik arstiga konsulteerida. Meil on olnud kogemusi, kus pilates on taastanud vähihaigete lihastunnetuse, kuna käivitab tervendavaid protsesse. Pilatse abil saavad leevndust ka kaela-, ülaselja- ja turjavaevused," selgitab treener Kalbus.