Käesoleva aasta alguseks ammendusid mehe jaoks kõik haigekassa poolt kompenseeritud ravivõimalused. Ainsa õlekõrrena jäi vaid moodne melanoomiravim Yervoy (ipilimumaab), mille ravikuuri eest tuleb patsiendil ise tasuda ligi 160 000 eurot. Eestis pole ükski patsient seda seni suutnud ise välja osta ja haigekassa ei pea ravimit piisavalt kulutõhusaks.

Vähiravifond “Kingitud elu” aitas Alaril kalli ravi käima lükata ning kogub aktiivselt annetusi spetsiaalselt just tema heaks. Mees ise panustas oma ravisse 10 000 eurot.

“Meie jaoks on selle ravi maksumus suurem kui kõigi seniste 12 toetust saanud inimese ravi kokku. Aga oleme sügavalt veendunud, et viimast võimalust ei ole abivajajatelt aus käest rebida ning meil tasub rahvana võidelda iga oma inimese elu eest,” ütles vähiravifond “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu, tänades kõiki, kes on viimastel päevadel juba Alari toetuseks annetanud.

Farmaatsiafirma Bristol-Myers Squibbi toodetud ravim Yervoy on praktikas andnud lootusrikkaid tulemusi - see võib patsiendi elu pikendada aastate võrra. 2011. aastal sai laiendatud kättesaadavuse programmi raames Yervoyd 20 Eesti patsienti, kellele ravim oli tasuta. Viiendik neist on tänagi veel elus.

“Kutsun kõiki eestimaalasi üles hoidma Alarile tugevasti pöialt ning toetama annetuse kaudu vähiravifondi “Kingitud elu” tema ravi. Iga annetus on ühe mehe jaoks kuldaväärt,” lisas Tänavsuu.

Alari toetamise võimalused leiab fondi kodulehelt. Toetada saab nii pangaülekandega, annetustelefonidele helistades, PayPali kui ka krediitkaardiga.