Naisel on lisaks pojale kaks täiskasvanud tütart ja kuus lapselast, kelles üks alles kahekuune. Seitsmes lapselaps sünnib lähiajal. Ema ja vanaemarollis daam igatseb, et kõik tema järeltulijad saaksid veel võimaluse vanaema tundma õppida.

„Olen saanud seni päris karmi ravi ja miski pole aidanud. On olnud ka loobumise mõtteid, surma mõtteid. Nüüd on mul väga suur lootus. Ja tahan edastada suured-suured tänusõnad kõikidele fondi toetajate,” lisab soolekasvajaga võitlev naine.

Ühtlasi jätkab vähiravifond „Kingitud elu” 77aastase vene rahvusest naise toetamist võitluses kilpnäärmekasvajaga. Fond aitas tal tänavu jaanuaris kätte saada ravimi Nexavar (sorafenib), toetades selle mjuretsemist ligi 3000 euroga. Kuna ravi toimib hästi, võimaldab fond talle nüüd sama suure toetuse abil jätkukuuri.

Kolmas värskelt abi saanud patsient on 73aastane jämesoolekasvajaga naine, kellel fond aitas soetada ravimi Vectibix (panitumumab). Tema ravikuur maksab üle 11000 euro. Patsiendil endal oli võimalik oma ravisse panustada ligi 3500 eurot.

„Näeme viimastel kuudel abivajajate arvu suurenemist, mis paneb fondile suurema vastutuse aga annab ka võimaluse suuremale arvule inimestele uut lootust ja elu kinkida,” ütles fondi juhataja Toivo Tänavsuu. „Seni oleme saanud toetada kõiki patsiente, kes meie poole on abi saamiseks pöördunud ja fondi toetuspõhimõtetele vastanud. Et kindlustada selle stsenaariumi jätkumine, kutsun kõiki eestimaalasi üles annetama. Väike panus igaühe poolt võrdub elu suurima kingitusega abivajajatele, kelle tagasiside on piiritu tänu.”

Sel nädalal korraldab vähiravifond „Kingitud elu” üleriigilised heategevustalgud, kus igal inimesel on võimalik kellelegi elu kinkida kahel moel: tehes jõukohase annetuse fondi pangakontole või külastades laupäeval 9. mail mõnda Apotheka apteeki, kus ligi 200 vabatahtlikku annetusi koguvad.